Onsdag 11. desember 2019
Fire ekstra ambulansefly satt inn
Luftambulansetjenesten opplyser at fire ekstra ambulansefly er satt inn for å erstatte de som mangler. Dermed er ti ambulansefly i beredskap.
Publisert: 11 Desember 15:27
Luftambulansetjenesten opplyser at fire ekstra ambulansefly er satt inn for å erstatte de som mangler. Dermed er ti ambulansefly i beredskap.
– På en vanlig dag som denne har vi ni fly i beredskap. I dag har vi faktisk ti av ni fly i beredskap, sier Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten, på en pressekonferanse onsdag.
Seks av de ordinære flyene er i beredskap. Babcock stiller med tre ekstra fly: Ett propellfly som kan lande på kortbane, ett propellfly som kun kan lande på langbane, og en ekstra jetmaskin.
Luftambulansetjenesten har i tillegg hentet inn et kommersielt jetambulansefly fra operatøren Joinjet.
– Vi jobber også tett med Lufttransport for å se på de flyene som de har fra den forrige luftambulansekontrakten. Og i forbindelse med det samme har vi god dialog med luftfartstilsynet om dagen, sier Juell.

Alle oppdrag løstTirsdag ble det kjent at Luftambulansetjenesten skulle sette inn totalt fem ekstra fly. Til sammen skal ambulansetjenesten ha elleve ambulansefly i beredskap, men fire av disse er fortsatt ute av drift.
Dårlig vær har bekymret helsemyndighetene. Det siste døgnet har det vært mange oppdrag. Men alle oppdragene som har vært i nord, har blitt løst, opplyser Lars Vorland, administrerende direktør i Helse Nord.
Fagdirektør i Helse Nord, Geir Tollåli, sier han håper dette viser at befolkningen ikke trenger å føle seg utrygg.

Har gått gjennom hendelserTollåli opplyste også at de hadde gått gjennom åtte hendelser som Universitetssykehuset i Nord-Norge meldte om på søndag. I fire av disse hendelsene ble det meldt at det ikke var ambulansefly tilgjengelig.
– Dette viser seg ikke å stemme, sier Tollåli.
I to av disse hendelsene fikk ikke flykoordineringssentralen noen forespørsel om å rekvirere ambulansefly, ifølge Tollåli.
– Og i de to andre ble det gjort faglige vurderinger i hvert enkelt tilfelle og konkludert med at det skulle benyttes helikopter til å frakte pasientene til sykehus, sier han.
(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.