Tirsdag 10. desember 2019
Depay frelste Lyon i mesterligadrama
Lyon var i ferd med å vinke farvel til europacupfotball for sesongen, men lagkaptein Memphis Depays 2-2-mål mot Leipzig sendte laget videre i mesterligaen.
Publisert: 10 Desember 23:44
Lyon var i ferd med å vinke farvel til europacupfotball for sesongen, men lagkaptein Memphis Depays 2-2-mål mot Leipzig sendte laget videre i mesterligaen.
Scoringen i det 82. minutt løftet laget fra siste- til 2.-plass i gruppe G. Samtidig falt Zenit St. Petersburg, som var i ferd med å tape 0-3 for Benfica i Lisboa, fra mesterligaavansement til sisteplass.
Leipzig var videre i mesterligaen allerede før tirsdagens avsluttende kamper, men tok likevel to måls ledelse i Frankrike med straffespark av Emil Forsberg og Timo Werner i første omgang.
Forsberg scoret i det 9. minutt etter at dommer Anthony Taylor med VAR-hjelp straffet Anthony Lopes' felling av Yussuf Poulsen. Werner satte i det 24. minutt inn sitt 20. mål for sesongen etter at Lucas Tousart felte Christopher Nkunku.
Da så det mer enn mørkt ut for Lyon, som trengte poeng for å gå videre. Da Benfica tok ledelsen mot Zenit, lå de tre siste lagene i gruppen alle an til å ende med sju poeng, men da ville innbyrdes oppgjør mellom de tre avgjøre rekkefølgen, og der lå Lyon dårligst an.
Med Benfica-seier og Lyon-tap ville Zenit ta 2.-plassen og gå videre i mesterligaen, Benfica ta 3.-plassen som gir europaligaspill og den franske klubben forsvinne ut av Europa.
Moussa Dembélé hadde en avslutning i tverrliggeren rett før pause. Houssem Aouar tente et håp for Lyon med sitt reduseringsmål tidlig i 2. omgang, men Lyon trengte en scoring til. Den kom da Depay dempet Aouars innlegg med kneet og skjøt i mål åtte minutter før full tid.
Spillerne og hjemmefansen måtte gjennom en spennende ventetid mens det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble godkjent, og Lyon holdt tett i hektiske sluttminutter på vei mot jubel over et usannsynlig Champions League-avansement.
Leipzig-innbytter Konrad Laimer holdt på å snu gruppa på hodet igjen i sluttsekundene, men han skjøt over fra meget god posisjon.
– Første omgang var vanskelig for oss, og vi var rystet etter de to straffesparkene, men vi kom ut igjen etter pause med store ambisjoner. Heldigvis greide vi å utligne deres ledelse, sa Aouar.
Benfica får spille videre i europaligaen. Franco Cervi og Pizzi (straffe) scoret for den portugisiske hovedstadsklubben, før et selvmål av Sardar Azmoun – og Depays scoring for Lyon – fullførte Zenits nedtur.
Douglas Santos ble dessuten utvist da hans klønete klareringsforsøk resulterte i handsen som ga hjemmelaget straffespark forut for 2-0.
(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...