Tirsdag 10. desember 2019
Chelsea videre i mesterligaen med seier mot Lille
Chelsea slo franske Lille 2-1 hjemme tirsdag og er klare for utslagsrundene i mesterligaen. I åttedelsfinalen venter trolig knalltøff motstand for London-laget.
Publisert: 10 Desember 23:53
Chelsea slo franske Lille 2-1 hjemme tirsdag og er klare for utslagsrundene i mesterligaen. I åttedelsfinalen venter trolig knalltøff motstand for London-laget.
Scoringer av Tammy Abraham og César Azpilicueta før pause sendte den engelske klubben videre til åttedelsfinale i mesterligaen. Loïc Rémy reduserte for Lille tolv minutter før slutt, men Chelsea klarte å trygge avansementet.
– Det ble spennende. Vi må utnytte sjansene våre bedre. Vi dominerte første omgang fullstendig, men vi greide ikke å drepe kampen. Det viste hvor mye arbeid vi har igjen å gjøre, sa Chelsea-manager Frank Lampard til BT Sport.
– Chelsea hører hjemme i mesterligaen. Vi gikk videre fra en tøff gruppe, der forrige sesongs semifinalist Ajax ble utslått, sa lagkaptein Azpilicueta.
I åttedelsfinalen kan engelskmennene vente seg en av de virkelig store gigantene, for til tross for seieren måtte de ta til takke med «bare» annenplass i gruppe H.
Gruppeseieren stakk nemlig Valencia av gårde med da de slo Ajax 1-0 i Amsterdam. Både den spanske klubben og Chelsea endte på elleve poeng, men Valencia gikk foran på innbyrdes oppgjør.
Dermed møter Chelsea en gruppevinner i første utslagsrunde. Blant lagene som kan vente er Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus og Bayern München. Den femte muligheten, som trolig engelskmennene håper på, er Leipzig.

To mål før pauseUtgangspunktet var klart for Chelsea før tirsdagens hjemmekamp: Med seier var de uansett videre. Med uavgjort i gruppens andre kamp, mellom Ajax og Valencia i Amsterdam, ville Frank Lampards menn også sikre gruppeseieren.
Jobben ble langt mer komfortabel for Chelsea etter 19 minutter. Willian la inn til en helt åpen Tammy Abraham. Storscoreren fikk en enkel jobb med å sende hjemmelaget i føringen.
De blå var soleklart best i det meste på Stamford Bridge før pause, og etter 35 minutter sto det 2-0. En corner fant Azpilicueta på nærmeste stolpe. Spanjolen stanget ballen i nettet.
Rémy reduserte for gjestene 12 minutter før slutt. Franskmannen har tidligere spilt for nettopp Chelsea. Lille sto bare med ett poeng før tirsdagens kamp, men mot slutten skapte de trøbbel for hjemmelaget. Rémy fikk nok en mulighet på tampen, men en svak avslutning gjorde at Chelsea kunne puste lettet ut. Hadde den gått inn, ville Premier League-klubben vært ute av mesterligaen.

Ajax-nedturAjax startet kvelden som gruppeleder. Alt annet enn tap hjemme mot Valencia ville ført forrige sesongs store overraskelse videre i mesterligaen. Men etter 24 minutter fikk nederlenderne seg en kalddusj. Rodrigo Moreno ble spilt fri i 16-meteren og ga Valencia ledelsen med en strålende avslutning opp i nettaket.
Ajax sjarmerte mange med glimrende offensiv fotball da de tok seg til semifinalen forrige sesong. Siden har de mistet flere nøkkelspillere. Likevel startet sesongens gruppespill med to seire, og alt lå til rette for avansement før tirsdag.
Siste runde ble en stor nedtur. Ajax skapte noen enorme sjanser på slutten, men Valencia stakk av med tre poeng og vant gruppen. Nederlenderne må ta til takke med europaligaspill.
På overtid ble Valencias Gabriel Paulista utvist etter en episode med hjemmelagets Dusan Tadic.
(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...