Mandag 9. desember 2019
Båtulykken i Lurøy: Søker med sonar etter savnet person
Båtulykken ved Lurøy på Helgelandskysten skal granskes av Statens havarikommisjon. En mann er antatt omkommet.
Publisert: 09 Desember 13:38
Båtulykken ved Lurøy på Helgelandskysten skal granskes av Statens havarikommisjon. En mann er antatt omkommet.
Tre personer fra havarikommisjonen vil foreta undersøkelser av båten og intervjue involverte parter og vitner, opplyser Statens havarikommisjon.
Ulykken skjedde fredag 29. november utenfor øya Sleneset i Lurøy kommune.
Det var to personer om bord i båten. En av dem ble reddet. De to var på jobb for et oppdrettsselskap da ulykken skjedde.
Politiet starter mandag søk med sonar etter en savnet norsk mann som er antatt omkommet. Ved bruk av sonar skannes havbunnen ved hjelp av lydbølger. Slik kan man finne ting som befinner seg i vannet eller på havbunnen. Det er satt av fire dager til søket.
Gjennom helgen er det blitt gjennomført søk på land og strand. Dette søket fortsetter også mandag. Både politi og frivillige mannskaper har deltatt i søket.
Det var andre båter i området som varslet Hovedredningssentralen da ulykken skjedde.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.