Mandag 9. desember 2019
Flere fjellveier åpnet i Sør-Norge – kan stenge på kort varsel
Uvær og snø medførte mye venting på fjelloverganger i Sør-Norge natt til mandag. E134 og riksvei 52 åpnet, men kolonnekjøring kan bli innført på kort varsel.
Publisert: 09 Desember 06:16
Uvær og snø medførte mye venting på fjelloverganger i Sør-Norge natt til mandag. E134 og riksvei 52 åpnet, men kolonnekjøring kan bli innført på kort varsel.
Vinterværet har ført til problemer på flere av fjellovergangene i Sør-Norge, der sterk vind og snødrev skapte utfordringer fra tidlig søndag. Vegtrafikksentralen kalte inn alt tilgjengelig mannskap for å brøyte og strø veiene, og det ble gjort i løpet av natten.
– Det er stedvis svært glatt, så vi henstiller alle i trafikken om å kjøre forsiktig, sa Arvid Wahlstrøm ved Vegtrafikksentralen øst til NTB søndag kveld.

Usikre forholdKlokka 3.15 meldte sentralen at E134 over Haukelifjell var åpnet for fri ferdsel, etter at kolonnekjøringen på strekning Liamyrane til Vågslid tidligere på natten hadde gått ekstremt sakte.
Klokken 5.30 var det 2 minusgrader, laber bris, skyet og lett snø på Haukelifjell, snø- og isdekke på E134.
Kolonnekjøring kan bli innført på kort varsel.
Også riksvei 52 Hemsedalsfjellet og E16 Filefjell er åpne for trafikk, men det kan bli innført kolonnekjøring på Hemsedalsfjellet på kort varsel, advarer Vegtrafikksentralen.

Ulykke og rasPolitiet i Vest meldte klokka 2.51 natt til mandag at en bil med to personer har kjørt utfor veien på E134 ved Odda på Haukeliveien mens det var kolonnekjøring. Fører, en far i 30-årene, og passasjer, hans 11 år gamle datter, er ifølge politiet uskadd, men begge ble tatt til sykehus for sjekk.
Det er også kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda, mens fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland ble meldt åpnet for fri ferdsel klokka 2.40.
Fylkesvei 51 over Valdresflye er stengt og blir ikke åpnet før mandag. Riksvei 13 Vikafjell er også stengt, og vil ikke åpnes mandag fordi det er gått et ras.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.