Mandag 9. desember 2019
Uvær skaper trafikkproblemer
Kraftig vind skaper trøbbel for trafikken på Vestlandet. På fjellovergangene kan det bli innført kolonnekjøring på kort varsel.
Publisert: 09 Desember 12:57
Kraftig vind skaper trøbbel for trafikken på Vestlandet. På fjellovergangene kan det bli innført kolonnekjøring på kort varsel.
På Sotrabrua i Hordaland har nødetatene rykket ut til en bilulykke. En tilhenger skal være tatt av vinden og veltet over i motsatt kjørefelt og truffet en bil. Det er meldt om sterk vind på stedet.
– Det skal ikke være snakk om personskader. Veien er delvis sperret, og vi startet dirigering av trafikken. Det blåser kraftig, men ikke stengt på grunn av det, operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt til NTB.
På Vestlandet har storm ført til at flere ferjer er innstilt, og helikoptertrafikken til og fra Nordsjøen har problemer, skriver Stavanger Aftenblad.
Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for fjellet i Sør-Norge, der de varsler at det kan komme 20–40 centimeter.
På grunn av vindforholdene var Karmsund bru i Rogaland stengt.
Flere steinras stengte E16 mellom Voss og Lærdal, men veien gjenåpnes mandag ettermiddag.
E134 og riksvei 52 har åpnet etter å ha vært stengt, men kolonnekjøring kan bli innført på kort varsel. Også riksvei 52 Hemsedalsfjellet og E16 Filefjell er åpne for trafikk, men det kan bli innført kolonnekjøring på Hemsedalsfjellet på kort varsel, advarer Vegtrafikksentralen.
På riksvei 7 er det snø- og isdekke, og i morgentimene var det -4 grader, lett bris og skyet. Fylkesvei 51 er stengt som følge av uvær. Det samme er fylkesvei 51 ved Valdresflye.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.