Søndag 8. desember 2019
ØIF Arendal rotet bort seieren på tampen
ØIF Arendal tapte eliteserieduellen mot Haslum 26-28 etter å ha ledet sent i kampen. Martin Lindells åtte mål holdt ikke til seier.
Publisert: 08 Desember 20:36
ØIF Arendal tapte eliteserieduellen mot Haslum 26-28 etter å ha ledet sent i kampen. Martin Lindells åtte mål holdt ikke til seier.
Det ble ikke en lett kamp for ØIF, som ble liggende under 13-15 til pause mot Haslum. Bortelaget tapte også til slutt, selv om det en stund så ut til at de skulle stikke av med seieren.
Den svenske storscoreren Martin Lindell bidro med 8 mål på 13 skudd, men det var ikke nok. Anders Røe (sju mål) og Haslum ble for sterke til slutt.
ØIF lå under med 16-19 tidlig i annen omgang, men scoret fire strake mål og snudde til 20-19. Etter at Lindell scoret to mål på rad og ga Arendal 23-21-ledelse, kunne man tro at det skulle holde, men Haslum snudde igjen og vant.
ØIF ledet også 25-23, men vertene «vant» de siste fem minuttene 5-1.
Arendal faller dermed ned på femteplass med 14 poeng etter at både Drammen og Bækkelaget vant sine kamper søndag.

Drammen slo FyllingenBergenAksel Horgen ble utslagsgivende i Drammens seier over FyllingenBergen med sine åtte mål.
Drammen ledet 18-14 til pause, men det ble jevnere i annen omgang før Drammen-spillerne til slutt tok ansvar og vant 33-30
Inge Aas Eriksen dominerte skuddstatistikken for FyllingenBergen, men scoret på bare ti av sine 17 forsøk.
FyllingenBergen står fortsatt med sju poeng, like mange som Runar Sandefjord og Follo. Drammen er på 3.-plass, på samme poengsum som Elverum som ligger som nummer to.

Bækkelaget smadret FolloBækkelaget fikk en enkel jobb med å slå Follo på hjemmebane og ledet med ti mål til pause. Til slutt endte kampen med samme differanse og sifrene 32-22.
Emil Sundal ble toppscorer med åtte mål, men skjøt 14 ganger for å få det til.
Bækkelaget ligger på fjerdeplass, to poeng bak serieleder Kolstad. Follo står med sju poeng og forverret målforskjellen etter dagens kamp til -52.
(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...