Fredag 6. desember 2019
Zuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay
Mats Zuccarellos 5-4-scoring ble matchavgjørende da Minnesota Wild slo Tampa Bay Lightning i NHL torsdag.
Publisert: 06 Desember 06:53
Mats Zuccarellos 5-4-scoring ble matchavgjørende da Minnesota Wild slo Tampa Bay Lightning i NHL torsdag.
Det var Wilds annen seier i Florida denne uken. Nordmannen med nummer 36 på ryggen scoret seiersmålet 4.08 ut i tredjeperioden. Det var han sjette fulltreffer for sesongen. Tidligere i kampen hadde han også to assist.
Zuccarello fikk 13 og ett halvt minutt på isen torsdag kveld. På en kjapp pasning fra Jason Zucker feide han pucken i mål på stillingen 4-4 og sørget for 5-4.
Det ble også kampens siste mål og Minnesota Wild cruiser videre, og laget som hadde en dårlig start på sesongen, har nå tatt poeng i elleve kamper på rad.
– Akkurat nå så scorer han også. Han er kjent for være en playmaker, men han har vist at også kan score mål, sa Wild-forwarden Jason Zucker om nordmannens matchavgjørende scoring.
Det var andre gang i kampen at laget kom tilbake etter å ha fått en imot.
– Det var et par slike mål i dag. Det var viktig skjønner du. De sto på hardt, men vi klarte å slå tilbake. Det var storartet, sa Zuccarello til NHLs hjemmeside.
De to lagene hadde ganske likt utgangspunkt på papiret, og fulgte hverandre tett kampen gjennom, der gjestene hadde 21 skudd på mål mot hjemmelagets 34.
Hjemmelaget åpnet sterkest, med scoring av Erik Cernak før to minutter av kampens første periode. Men så var det noe vilt som skjedde med Wild, og i løpet av 101 sekunder satte de pucken i mål tre ganger, og plutselig ledet Minnesota-laget 3-1. Først scoret Joel Eriksson Ek på Amalie Arena etter 9.33, så var det Zucker som føyde navnet sitt til på lista etter 10.46 – der var Zuccarello involvert for øvrig – og så dukket Carson Soucy’ opp 28 sekunder etterpå og besørget det tredje målet. Også der sto Zuccarello for målgivende pasning.
Lightning reduserte til 2-3 ved Mikhail Sergatsjev før pause.
Spillet roet seg noe, før Tampa Bay-laget utlignet til 3-3 mot slutten av andre periode, ved Victor Hedman. Det tok imidlertid kun 40 sekunder før Victor Rask kranglet pucken i mål for Wild og tok tilbake ledelsen 4-3.
Et lignende mønster utspant seg i tredje periode, der Lightning utlignet ved Alex Killorn etter fire minutter. Bare åtte sekunder senere scoret Zuccarello det som skulle bli kampens avgjørende mål.
(©NTB)
Mandag 30. mars 2020
BEKYMRA: WHO-topp Rick Brennan frykter fattige og krigsherjede land står uten mulighet til å forberede seg på korona, fordi Vesten stikker av med utstyret.
Mandag 30. mars 2020
• Diskusjonen om hvor godt vi i Norge var rustet til å møte den pågående koronapandemien er i gang. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tok i VG før helga til orde for en gjennomgang av norsk beredskap, blant annet innenfor tilgang på medisiner...
Mandag 30. mars 2020
DEBATT: Velferdsstatsforkjemper Linn Herning advarer mot å prioritere korona­tiltak over ressurssvake grupper. Hun ber venstresida våkne.
Mandag 30. mars 2020
Uansett hvor lenge unntakstilstanden varer, vil 2020 neppe bli et normalt inntektsår for museene. Museumsforbundet frykter at tapet kan vedvare i flere år.
Lørdag 28. mars 2020
En av ti nordmenn har liten tiltro til forsk­ning på kjønn og likestilling, viser en ny undersøkelse. I flere land er kjønnsstudier under sterkt press.
Lørdag 28. mars 2020
SUKSESS: Hele verden ser mot Sør-Korea for råd om virusbekjempelse. Vi ba en epidemiekspert fra Seoul forklare løsningen alle snakker om.
Lørdag 28. mars 2020
MØRKT: Koronakrisa kan gi rekordmange konkurser i år. Nå åpner staten lommeboka og vil gi direkte pengestøtte til bedrifter som er rammet.
Lørdag 28. mars 2020
• For få uker siden kunne ingen forutse den dramatiske situasjonen Norge og verden nå befinner seg i: Helsetjenester i land etter land overbelastes av syke pasienter, samfunn stenges ned til et minimum, børsene faller og folk mister jobbene...
Fredag 27. mars 2020
VANSKER: Egypt trapper opp tiltak mot pandemien med delvis portforbud. Det går ikke knirkefritt å stenge den arabiske verdens mest folkerike land.
Fredag 27. mars 2020
Hole bibliotek lar brukerne bestille og plukke opp bøker i en eske på utsida av døra. Nå håper Norsk bibliotekforening at flere små bibliotek følger etter.