Fredag 6. desember 2019
Zuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay
Mats Zuccarellos 5-4-scoring ble matchavgjørende da Minnesota Wild slo Tampa Bay Lightning i NHL torsdag.
Publisert: 06 Desember 06:53
Mats Zuccarellos 5-4-scoring ble matchavgjørende da Minnesota Wild slo Tampa Bay Lightning i NHL torsdag.
Det var Wilds annen seier i Florida denne uken. Nordmannen med nummer 36 på ryggen scoret seiersmålet 4.08 ut i tredjeperioden. Det var han sjette fulltreffer for sesongen. Tidligere i kampen hadde han også to assist.
Zuccarello fikk 13 og ett halvt minutt på isen torsdag kveld. På en kjapp pasning fra Jason Zucker feide han pucken i mål på stillingen 4-4 og sørget for 5-4.
Det ble også kampens siste mål og Minnesota Wild cruiser videre, og laget som hadde en dårlig start på sesongen, har nå tatt poeng i elleve kamper på rad.
– Akkurat nå så scorer han også. Han er kjent for være en playmaker, men han har vist at også kan score mål, sa Wild-forwarden Jason Zucker om nordmannens matchavgjørende scoring.
Det var andre gang i kampen at laget kom tilbake etter å ha fått en imot.
– Det var et par slike mål i dag. Det var viktig skjønner du. De sto på hardt, men vi klarte å slå tilbake. Det var storartet, sa Zuccarello til NHLs hjemmeside.
De to lagene hadde ganske likt utgangspunkt på papiret, og fulgte hverandre tett kampen gjennom, der gjestene hadde 21 skudd på mål mot hjemmelagets 34.
Hjemmelaget åpnet sterkest, med scoring av Erik Cernak før to minutter av kampens første periode. Men så var det noe vilt som skjedde med Wild, og i løpet av 101 sekunder satte de pucken i mål tre ganger, og plutselig ledet Minnesota-laget 3-1. Først scoret Joel Eriksson Ek på Amalie Arena etter 9.33, så var det Zucker som føyde navnet sitt til på lista etter 10.46 – der var Zuccarello involvert for øvrig – og så dukket Carson Soucy’ opp 28 sekunder etterpå og besørget det tredje målet. Også der sto Zuccarello for målgivende pasning.
Lightning reduserte til 2-3 ved Mikhail Sergatsjev før pause.
Spillet roet seg noe, før Tampa Bay-laget utlignet til 3-3 mot slutten av andre periode, ved Victor Hedman. Det tok imidlertid kun 40 sekunder før Victor Rask kranglet pucken i mål for Wild og tok tilbake ledelsen 4-3.
Et lignende mønster utspant seg i tredje periode, der Lightning utlignet ved Alex Killorn etter fire minutter. Bare åtte sekunder senere scoret Zuccarello det som skulle bli kampens avgjørende mål.
(©NTB)
Lørdag 18. januar 2020
TIL TOPPS? Interne feider, milliardærer og riksretts­saken mot Donald Trump kan styrke elitefavoritt Joe Bidens vinner­sjanser.
Lørdag 18. januar 2020
PLAN: SV vil nå måla i Parisavtalen gjennom prosjektet «grøn ny deal». Eit av tiltaka er å kjøpe kriseramma norske verft, for å gjere dei ­grøne og sikre at arbeidsplassane blir i Noreg.
Lørdag 18. januar 2020
• Da Facebook åpnet sitt første norske kontor i 2016, holdt statsminister Erna Solberg åpningstalen. Hun sammenliknet Facebooks formidable vekst med fargefjernsyn og sa at vi i dag «har innsett at farge-tv er en god ting». Nettstedet...
Lørdag 18. januar 2020
Skattedirektør Hans Christian Holte er skeptisk til at flere land inn­fører nasjonal digitalskatt. – Det kan svekke krafta i den internasjonale prosessen, sier han.
Lørdag 18. januar 2020
Overtramp: Alle disse skandalene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.
Fredag 17. januar 2020
INGEN HAST: Norge har ennå ikke fått nok informasjon fra USA til å ta stilling til likvideringen av Irans toppgeneral, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun vil ikke sette noen tidsfrist.
Fredag 17. januar 2020
• Siv Jensen truer med å gå ut av regjeringen hvis ikke Frp får større gjennomslag etter at partiet tapte dragkampen om å hente hjem IS-kvinnen fra Syria. For Frp har de siste årenes regjeringsdeltakelse vært en stor nedtur. Da...
Fredag 17. januar 2020
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gir Konkurransetilsynet ny marsj­ordre: Kampen mot internasjonale IT-giganters markedsdominans skal trappes opp.
Fredag 17. januar 2020
KLAR TALE: Det er uholdbare tilstander i luftambulansetjenesten, sier Margit U. Kristoffersen fra gata i Alta. Hun er ikke alene om å mene at staten bør inn og overta ambulanseflyene.
Torsdag 16. januar 2020
• «I den nye Oslo-skolen må tillit og ytringskultur følges av en opplevd bedring av sårbare barns skolehverdag», skriver 42 lærere ved Mortensrud skole i et innlegg i Dagsavisen tirsdag. De skriver for å uttrykke støtte til kollegaer ved...