Torsdag 5. desember 2019
Britene er misfornøyd med norsk juletre
Britene er misfornøyd med det norske juletreet på Trafalgar Square, og kaller det «glissent» og «anemisk».
Publisert: 05 Desember 21:55
Britene er misfornøyd med det norske juletreet på Trafalgar Square, og kaller det «glissent» og «anemisk».
Hvert år siden 1947 har Norge gitt et juletre i gave til britene. Treet har alltid stått på Trafalgar Square i London.
I år er britene misfornøyd med treet de har fått. I sosiale medier er det mange som er harde i karakteristikkene. Flere kaller det både «trist», «pinlig» og mener at treet er glissent.
Det var BBC som først omtalte kritikken.
– Jeg lurer på hva vi har gjort mot Norge, sier en brite BBC har snakket med.
Treet er 21 meter høyt, og lysene på treet ble tent klokken 18 torsdag. Treet ble felt ved Grønmo i Østmarka Oslo 19. november.
Oslo-ordfører Marianne Borgen var til stede på seremonien da lysene ble tent.
Den britiske ambassadøren i Norge, Richard Wood, forsvarer treet.
– Det er sånn et 90 år gammelt, 25 meter høyt tre ser ut i det fri, sier Wood ifølge BBC.
Det første treet var en gave fra kong Haakon VII til britene som takk for at han fikk flykte til Storbritannia under 2. verdenskrig.
– Det er viktigere å tenke på symbolikken i treet enn å telle hvor mange greiner det har, sier Wood.
Kommunestyret i Westminster kaller også treet en sjenerøs gave.


(©NTB)
Mandag 30. mars 2020
BEKYMRA: WHO-topp Rick Brennan frykter fattige og krigsherjede land står uten mulighet til å forberede seg på korona, fordi Vesten stikker av med utstyret.
Mandag 30. mars 2020
• Diskusjonen om hvor godt vi i Norge var rustet til å møte den pågående koronapandemien er i gang. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tok i VG før helga til orde for en gjennomgang av norsk beredskap, blant annet innenfor tilgang på medisiner...
Mandag 30. mars 2020
DEBATT: Velferdsstatsforkjemper Linn Herning advarer mot å prioritere korona­tiltak over ressurssvake grupper. Hun ber venstresida våkne.
Mandag 30. mars 2020
Uansett hvor lenge unntakstilstanden varer, vil 2020 neppe bli et normalt inntektsår for museene. Museumsforbundet frykter at tapet kan vedvare i flere år.
Lørdag 28. mars 2020
En av ti nordmenn har liten tiltro til forsk­ning på kjønn og likestilling, viser en ny undersøkelse. I flere land er kjønnsstudier under sterkt press.
Lørdag 28. mars 2020
SUKSESS: Hele verden ser mot Sør-Korea for råd om virusbekjempelse. Vi ba en epidemiekspert fra Seoul forklare løsningen alle snakker om.
Lørdag 28. mars 2020
MØRKT: Koronakrisa kan gi rekordmange konkurser i år. Nå åpner staten lommeboka og vil gi direkte pengestøtte til bedrifter som er rammet.
Lørdag 28. mars 2020
• For få uker siden kunne ingen forutse den dramatiske situasjonen Norge og verden nå befinner seg i: Helsetjenester i land etter land overbelastes av syke pasienter, samfunn stenges ned til et minimum, børsene faller og folk mister jobbene...
Fredag 27. mars 2020
VANSKER: Egypt trapper opp tiltak mot pandemien med delvis portforbud. Det går ikke knirkefritt å stenge den arabiske verdens mest folkerike land.
Fredag 27. mars 2020
Hole bibliotek lar brukerne bestille og plukke opp bøker i en eske på utsida av døra. Nå håper Norsk bibliotekforening at flere små bibliotek følger etter.