Torsdag 5. desember 2019
Britene er misfornøyd med norsk juletre
Britene er misfornøyd med det norske juletreet på Trafalgar Square, og kaller det «glissent» og «anemisk».
Publisert: 05 Desember 21:55
Britene er misfornøyd med det norske juletreet på Trafalgar Square, og kaller det «glissent» og «anemisk».
Hvert år siden 1947 har Norge gitt et juletre i gave til britene. Treet har alltid stått på Trafalgar Square i London.
I år er britene misfornøyd med treet de har fått. I sosiale medier er det mange som er harde i karakteristikkene. Flere kaller det både «trist», «pinlig» og mener at treet er glissent.
Det var BBC som først omtalte kritikken.
– Jeg lurer på hva vi har gjort mot Norge, sier en brite BBC har snakket med.
Treet er 21 meter høyt, og lysene på treet ble tent klokken 18 torsdag. Treet ble felt ved Grønmo i Østmarka Oslo 19. november.
Oslo-ordfører Marianne Borgen var til stede på seremonien da lysene ble tent.
Den britiske ambassadøren i Norge, Richard Wood, forsvarer treet.
– Det er sånn et 90 år gammelt, 25 meter høyt tre ser ut i det fri, sier Wood ifølge BBC.
Det første treet var en gave fra kong Haakon VII til britene som takk for at han fikk flykte til Storbritannia under 2. verdenskrig.
– Det er viktigere å tenke på symbolikken i treet enn å telle hvor mange greiner det har, sier Wood.
Kommunestyret i Westminster kaller også treet en sjenerøs gave.


(©NTB)
Lørdag 18. januar 2020
TIL TOPPS? Interne feider, milliardærer og riksretts­saken mot Donald Trump kan styrke elitefavoritt Joe Bidens vinner­sjanser.
Lørdag 18. januar 2020
PLAN: SV vil nå måla i Parisavtalen gjennom prosjektet «grøn ny deal». Eit av tiltaka er å kjøpe kriseramma norske verft, for å gjere dei ­grøne og sikre at arbeidsplassane blir i Noreg.
Lørdag 18. januar 2020
• Da Facebook åpnet sitt første norske kontor i 2016, holdt statsminister Erna Solberg åpningstalen. Hun sammenliknet Facebooks formidable vekst med fargefjernsyn og sa at vi i dag «har innsett at farge-tv er en god ting». Nettstedet...
Lørdag 18. januar 2020
Skattedirektør Hans Christian Holte er skeptisk til at flere land inn­fører nasjonal digitalskatt. – Det kan svekke krafta i den internasjonale prosessen, sier han.
Lørdag 18. januar 2020
Overtramp: Alle disse skandalene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.
Fredag 17. januar 2020
INGEN HAST: Norge har ennå ikke fått nok informasjon fra USA til å ta stilling til likvideringen av Irans toppgeneral, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun vil ikke sette noen tidsfrist.
Fredag 17. januar 2020
• Siv Jensen truer med å gå ut av regjeringen hvis ikke Frp får større gjennomslag etter at partiet tapte dragkampen om å hente hjem IS-kvinnen fra Syria. For Frp har de siste årenes regjeringsdeltakelse vært en stor nedtur. Da...
Fredag 17. januar 2020
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gir Konkurransetilsynet ny marsj­ordre: Kampen mot internasjonale IT-giganters markedsdominans skal trappes opp.
Fredag 17. januar 2020
KLAR TALE: Det er uholdbare tilstander i luftambulansetjenesten, sier Margit U. Kristoffersen fra gata i Alta. Hun er ikke alene om å mene at staten bør inn og overta ambulanseflyene.
Torsdag 16. januar 2020
• «I den nye Oslo-skolen må tillit og ytringskultur følges av en opplevd bedring av sårbare barns skolehverdag», skriver 42 lærere ved Mortensrud skole i et innlegg i Dagsavisen tirsdag. De skriver for å uttrykke støtte til kollegaer ved...