Tirsdag 3. desember 2019
Macron anklager Tyrkia for å bruke IS-krigere i kampen mot kurdere i Syria
Frankrikes president Emmanuel Macron mener tyrkiske styrker noen ganger bruker IS-krigere for å nedkjempe kurdisk milits nord i Syria.
Publisert: 03 Desember 17:38
Frankrikes president Emmanuel Macron mener tyrkiske styrker noen ganger bruker IS-krigere for å nedkjempe kurdisk milits nord i Syria.
– Når jeg ser på Tyrkia, så kjemper de nå mot dem som kjempet med oss. Og noen ganger jobber de sammen med IS-krigere, sier Macron.
Uttalelsen ble gitt på en pressekonferanse som Macron holdt sammen med USAs president Donald Trump i forkant av NATO-toppmøtet i London tirsdag. Senere på dagen skulle han møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
Den franske presidenten mener det ikke må være noen tvetydighet i holdningen til IS. At Tyrkia har valgt å gjennomføre en større militæroffensiv mot kurdisk milits som spilte en sentral rolle i å nedkjempe IS, viser behovet for bedre koordinering, framholder han.
Macron krever også en avklaring av hvorvidt Tyrkia fortsatt kan være medlem av NATO.
– Hvordan er det mulig å være medlem av alliansen og samarbeide med, være integrert med og kjøpe ting fra Russland? spurte Macron med referanse til Tyrkias kjøp av et russisk luftforsvarssystem.
Han stilte også spørsmål ved om Tyrkia fortsatt ønsker å være NATO-medlem hvis Erdogan gjør alvor av trusselen om å sette kjepper i hjulene for forsvarstiltak på Baltikum hvis ikke andre NATO-land stempler den syriske-kurdiske YPG-militsen som terrorister.
(©NTB)
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.
Tirsdag 10. desember 2019
• Mange pustet lettet ut da det i går ble klart at Vy Tog skal drifte Bergen-strekningene. For Vys del må det også være en lettelse at selskapet fortsatt får drifte en lengre togstrekning i Norge. Hadde selskapet tapt også dette anbudet,...
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.