Tirsdag 3. desember 2019
Trump: Det er mulig å løse handelskonflikten med Frankrike
USAs president Donald Trump sier at det sannsynligvis går an å finne en løsning på handelskonflikten mellom USA og Frankrike.
Publisert: 03 Desember 16:03
USAs president Donald Trump sier at det sannsynligvis går an å finne en løsning på handelskonflikten mellom USA og Frankrike.
Det sa Trump på et felles pressemøte med den franske presidenten Emmanuel Macron i London tirsdag.
– Vi handler mye med Frankrike og vi har en mindre uenighet, sa Trump.
– Jeg tror vi sannsynligvis kommer til å finne ut av det. Vi har et stort handelsforhold og jeg er sikker på at ting kommer til å se rosenrøde ut innen kort tid, sa den amerikanske presidenten videre.
USA og Frankrike har de siste ukene hatt en større konflikt om toll og skattlegging. USA har truet med å innføre toll på en rekke franske varer som et svar på at Frankrike har vedtatt en skatt på digitale tjenester fra internasjonale IT-giganter som Facebook og Google.
Det har de siste ukene også vært anspent mellom Trump og Macron etter at Macron kalte NATO for «hjernedød». Den kommentaren står han fast ved, poengterte Macron overfor pressen tirsdag ettermiddag.
De to presidentene møttes i anledning NATO-toppmøtet som pågår i London tirsdag og onsdag denne uken.
(©NTB)
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.
Tirsdag 10. desember 2019
• Mange pustet lettet ut da det i går ble klart at Vy Tog skal drifte Bergen-strekningene. For Vys del må det også være en lettelse at selskapet fortsatt får drifte en lengre togstrekning i Norge. Hadde selskapet tapt også dette anbudet,...
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.