Tirsdag 3. desember 2019
Solberg gleder seg til å møte dronning Elizabeth
Statsminister Erna Solberg (H) skal besøke Buckingham Palace for første gang og er spent på om det ser ut som det gjør i «The Crown».
Publisert: 03 Desember 16:54
Statsminister Erna Solberg (H) skal besøke Buckingham Palace for første gang og er spent på om det ser ut som det gjør i «The Crown».
Solberg er i London for å delta på NATO-toppmøtet og feire alliansens 70-årsdag. I den anledning har dronning Elizabeth invitert alle NATO-landenes stats- og regjeringssjefer til mottakelse på Buckingham Palace tirsdag ettermiddag.
Det er noe den norske statsministeren gleder seg til.
– Jeg har aldri vært inne i Buckingham Palace før, sier hun til NTB på vei inn. Solberg sier hun har sett noen episoder av den kritikerroste TV-serien «The Crown».
– Det blir jo spennende å se om det ser ut sånn i virkeligheten som det ser ut i serien, sier hun.
Tidligere på ettermiddagen møtte hun prins Charles, og de to diskuterte miljø, klima og bærekraftsspørsmålene.
– Det var et hyggelig møte. Han jobber jo mye med disse tingene, på den måten en kongelig kan gjøre. Han har et stort engasjement for klimasaken gjennom de ulike stiftelsene sine, og det var interessant å høre hva han holder på med. Og han synes det var interessant å høre hva Norge driver med.
Solberg bekreftet også at prinsen fikk en av de etter hvert berømte fotballene som hun deler ut når hun er ute i verden og snakker om bærekraftmålene.
(©NTB)
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.