Fredag 22. november 2019
Utland scoret fem mål i ligacupkamp
Lisa-Marie Utland scoret fem mål da Reading slo Crystal Palace 6-0 i den engelske ligacupen i fotball torsdag. Kristine Leine sto for det siste.
Publisert: 22 November 01:04
Lisa-Marie Utland scoret fem mål da Reading slo Crystal Palace 6-0 i den engelske ligacupen i fotball torsdag. Kristine Leine sto for det siste.
Norske spillere sto dermed for alle målene i kampen. Utland gjorde ekte hattrick før kampen var 24 minutter gammel og leverte kampens høydepunkt med en spektakulær lobb fra 30 meter fem minutter før slutt.
Readings tredje norske landslagsspiller Amalie Eikeland fikk hvile seg på benken torsdag, men Utland og Leine viste hva de duger til. Utland satte inn en keeperretur i det 8. minutt. Hennes neste nettkjenning ble annullert for offside, men hun gjorde 2-0 i det 22. minutt og 3-0 to minutter senere.
Leine flikket inn et hjørnespark før pause, og kampen var avgjort halvveis.
– Det er ikke ofte jeg scorer, så det føltes veldig bra. Tidlig i karrieren var jeg spiss, men det er lenge siden, sa Leine til arrangørens nettsted.
Utland lobbet inn 5-0 i det 85. minutt og scoret sitt femte mål i kampens siste ordinære minutt.
Reading har tre seirer på sine fire kamper så langt og ligger an til å slå følge med gruppeleder Chelsea til cupspillet, men møter nettopp Chelsea i siste runde 11. desember. Med tap der kan Cecilie Redisch Kvammes lag West Ham ta seg forbi med seier over Crystal Palace.
Kvamme hjalp West Ham til borteseier mot Reading tidligere i gruppespillet.
De to beste i hver av de fire gruppene tar seg til kvartfinale i turneringen.
(©NTB)
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.