Tirsdag 19. november 2019
Pochettino fikk sparken i Tottenham
Mauricio Pochettino er ferdig som manager i Tottenham. Det bekreftet Premier League-klubben tirsdag.
Publisert: 19 November 22:03
Mauricio Pochettino er ferdig som manager i Tottenham. Det bekreftet Premier League-klubben tirsdag.
Dermed ble det fem år i managerstolen for 47-åringen som forrige sesong ledet Tottenham til mesterligafinale. London-laget har derimot fått en treg start på sesongen og ligger på 14.-plass i serien etter 12 runder, noe som er en av årsakene til at Argentineren nå har fått beskjed om å pakke sakene sine.
Også Pochettinos trenerteam ved Jesus Perez, Miguel D’Agostino og Antoni Jimenez må forlate sine poster.
Tottenhams styreleder Daniel Levy sier i en uttalelse at det var en vanskelig avgjørelse å ta, men at det er til det beste for klubben.
– Vi var ekstremt motvillige til å gjøre denne endringen, og det var ingen enkel avgjørelse å ta, sier styrelederen som blant annet begrunner det med det han kaller for «ekstremt skuffende resultater» på slutten av forrige sesong og starten på årets sesong.
Denne sesongen røk Tottenham ut av ligacupen etter tap mot Colchester fra nivå tre. I tillegg ble det 2-7-tap hjemme mot Bayern München i mesterligakampen på eget gress.

Ekstra vanskelig– Det er styrets ansvar å ta de vanskelige avgjørelsene, og denne avgjørelsen var ekstra vanskelig på grunn av de mange minneverdige øyeblikkene vi har hatt med Mauricio og hans stab.
– Jeg ønsker å takke han for måten han taklet de vanskelige tidene mens vi bygde det nye stadionet, og for den varme og positiviteten han brakte til oss, heter det i uttalelsen signert Levy.
Klubben opplyser at de vil komme med mer informasjon om hvordan de løser managersituasjonen etter hvert.

Reagerer negativtMange fotballprofiler reagerer negativt på at klubben har gitt Pochettino sparken, blant dem Gary Lineker.
«Lykke til med å finne en bedre erstatter. Det kommer ikke til å skje», skriver den tidligere Manchester United-spilleren.
«Skulle støttet han, ikke sparket han», skriver tidligere Tottenham-spiller Jermaine Jenas, mens tidligere Blackburn-spiller Chris Sutton kaller avgjørelsen for «latterlig».
Det er bare noen av de negative reaksjonene som har kommet på Twitter etter at nyheten ble kjent.
Pochettino ledet klubben til en femteplass i sin første sesong, samt en finale i ligacupen. Året etter ble det mesterligaspill, noe Spurs-fansen har blitt vant til under argentinerens ledelse.
I fjor tok han laget helt til finalen i mesterligaen, der det ble tap mot Liverpool. Det ble også fjerdeplass i serien.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.