Fredag 15. november 2019
To elever drept i skyting på skole i California
To elever ble drept og tre ble såret i skoleskyting i Santa Clarita i California torsdag. En 16 åring som er siktet for å stå bak handlingen, er alvorlig såret.
Publisert: 15 November 01:42
To elever ble drept og tre ble såret i skoleskyting i Santa Clarita i California torsdag. En 16 åring som er siktet for å stå bak handlingen, er alvorlig såret.
Den mistenkte gjerningspersonen er i politiets varetekt, men får behandling på sykehus, het det i en oppdatering fra Los Angeles-politiet torsdag formiddag.
– En video fra hendelsen viser at den siktede tar opp en pistol fra ryggsekken sin, skyter og sårer fem personer, før han deretter skyter seg selv i hodet, sa Kent Wegener i det lokale politiet på en pressekonferanse torsdag.
Tilstanden til den antatte gjerningspersonen er alvorlig.
De som ble drept i skytingen, var en 16 år gammel jente og en 14 år gammel gutt. De tre andre sårede – en gutt og to jenter – var mellom 14 og 15 år.
Politiet bekrefter at elevene ble skutt av en medelev.
Saugus High School ble satt under såkalt lockdown under skyteepisoden. Vitner og overvåkingskameraer identifiserte den antatte gjerningspersonen innen en time etter skytingen, ifølge politiet. Den mistenkte 16-åringen ble funnet sammen med de andre som ble drept og skadd på skolen.
Det var en stund forvirring rundt antall sårede, som varierte fra tre til sju. Enkelte meldinger gikk også ut på at gjerningspersonen var død, noe som viste seg å ikke stemme.
Det var også forvirring rundt hvor mange som ble drept. Fox fikk bekreftet fra lokalt politi at det var snakk om tre drepte, men politiet sa senere til kanalen at det var feil, og at det riktige tallet var to.
Santa Clarita ligger om lag 50 kilometer nord for Los Angeles sentrum. Saugus High School har rundt 2.300 elever. Andre skoler i området ble stengt. Beboere i området nær skolen ble bedt om å holde dører og vinduer stengt.
(©NTB)
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.
Tirsdag 10. desember 2019
• Mange pustet lettet ut da det i går ble klart at Vy Tog skal drifte Bergen-strekningene. For Vys del må det også være en lettelse at selskapet fortsatt får drifte en lengre togstrekning i Norge. Hadde selskapet tapt også dette anbudet,...
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.