Mandag 11. november 2019
Assad varsler offensiv mot opprørskontrollerte Idlib
Syrias president Bashar al-Assad sier at styrkene hans snart vil ta kontroll over landets siste store opprørsbastion i Idlib nordvest i landet.
Publisert: 11 November 15:50
Syrias president Bashar al-Assad sier at styrkene hans snart vil ta kontroll over landets siste store opprørsbastion i Idlib nordvest i landet.
I et intervju med Russia Today mandag sier Assad at de vil gi sivile noe tid til å forlate området, som nå kontrolleres av et mylder av opprørsgrupper, mange av dem bestående av krigere som er blitt sterkt radikalisert i løpet av krigen.
Millioner av sivile, mange av dem internflyktninger, er trengt sammen på området, som allerede har gjennomgått omfattende syriske og russiske luftangrep, også mot sykehus og andre helseklinikker.
En våpenhvile førte til et opphold i offensiven mot området i august, men de siste dagene har aktivister meldt om både luftangrep og granatangrep.
FN har tidligere advart mot en humanitær katastrofe hvis regimet fortsetter offensiven for å gjenerobre området.
Idlib skulle i utgangspunktet beskyttes av en russisk-tyrkisk avtale, som ble inngått i september 2018. Tyrkia har støttet flere av opprørsgruppene i området, og noen av disse har deltatt i offensiven som Tyrkia iverksatte mot områder lenger øst i Syria i oktober.
Målet var da å drive ut syriskkurdisk milits av området.
(©NTB)
Fredag 13. desember 2019
Teatersjef Kristian Seltun mener det er viktigere at kulturens styreledere kan økonomi enn kultur. Han vil heller kaste politikere ut av styrerommet.
Fredag 13. desember 2019
GRØNN: En ny klimalov binder framtidige danske regjeringer, krever kutt hjemme og i alle sektorer. Nå stålsetter venstresida seg på kampen om hvordan målene skal nås.
Fredag 13. desember 2019
• Til alle tider har sosieteten fått uforholdsmessig stor plass i den offentlige bevissthet. Livet til de rike og berømte får brei omtale, og framveksten av sosiale medier har ikke akkurat gjort dekningen mindre: Nå publiserer nettaviser...
Fredag 13. desember 2019
IKKE HØRT: Allerede i 2014 stilte Nav-ansatte spørsmål ved om reglene for trygdeeksport ble tolket rett. Nesten alle ofrene i Nav-skandalen ble fengslet i årene etter.
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.