Mandag 11. november 2019
Dopingdømt stjernetrener anker utestengelse
Den profilerte friidrettstreneren Alberto Salazar går til Idrettens voldgiftsrett (CAS) for å få omgjort den fire år lange dopingutestengelsen han er ilagt.
Publisert: 11 November 16:16
Den profilerte friidrettstreneren Alberto Salazar går til Idrettens voldgiftsrett (CAS) for å få omgjort den fire år lange dopingutestengelsen han er ilagt.
CAS bekreftet mandag å ha mottatt anken fra Salazar og hans juridiske støttespillere.
Amerikaneren ble i slutten av september utestengt i fire år for brudd på dopingreglementet. Det var det amerikanske antidopingbyrået (USADA) som fremmet saken, og et dommerpanel besluttet å dømme Salazar.
Stjernetreneren er blant annet beskyldt for å ha oppbevart og videresolgt testosteron.
I anken som nå foreligger ber Salazar om tid til å utarbeide en skriftlig redegjørelse og innhente bevis. Det betyr at en høring i ankesaken neppe vil finne sted før i mars 2020, opplyser CAS.
Den amerikanske trenerprofilen ble satt under etterforskning etter at et BBC-program i 2017 kom med avsløringer om dopingbruk på treningsanlegget i Oregon, der Salazar holdt til.
Den britiske superstjernen Mo Farah var tidligere Salazars mest profilerte utøver. Både Farah og Salazar har avvist alle anklager om brudd på dopingreglene.
Farah brøt med den omdiskuterte treneren i 2017. Briten er fire ganger OL-mester og seks ganger verdensmester.
På listen over utøvere som er trent av Salazar står blant andre også Sifan Hassan. Hun vant 10.000-metergullet under VM i Doha tidligere i høst.
Jeffrey Brown, spesialist i endokrinologi, er også straffet med fire års utestengelse. Han har i likhet med Salazar anket. Brown skal ha samarbeidet tett med Salazar og var personlig lege for flere av den profilerte trenerens elever.
(©NTB)
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.