Fredag 8. november 2019
Gode passasjertall gir optimisme i SAS
Gode passasjertall hos SAS gjør at selskapet nå tror på positivt årsresultat. Aksjekursen steg kraftig etter nyheten.
Publisert: 08 November 12:06
Gode passasjertall hos SAS gjør at selskapet nå tror på positivt årsresultat. Aksjekursen steg kraftig etter nyheten.
2,8 millioner passasjerer reiste med SAS i oktober. Det er noe færre enn i september, men 3,6 prosent flere enn i samme måned i fjor.
– Det forventede resultatet før skatt er bedre enn tidligere kommunisert, drevet av sterke passasjertall, heter det i en pressemelding fra selskapet, som antyder et overskudd på 700–800 millioner svenske kroner.
– Det er godt levert av SAS, i et år hvor drivstoffutgiftene har økt med opptil 2 milliarder svenske kroner på grunn av høyere oljepris, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir til E24.
I rapporten for tredje kvartal ble det varslet at det kunne bli vanskelig å oppnå et positivt resultat ved regnskapsårets slutt. Fredag steg aksjekursen med over 6 prosent etter at tallene ble gjort kjent.
Selskapets totale passasjerkapasitet økte med 2,2 prosent i oktober. Andelen punktlige flyginger, det vil si ankomst innen 15 minutter etter oppsatt tid, var på 84 prosent. Det er en forbedring på 1,5 prosentpoeng.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.