Fredag 8. november 2019
Bamba sikret etterlengtet Brann-seier da Odd ble slått 1-0
Brann kunne endelig juble for tre poeng. Laget har ventet i sju kamper, men fredag ble medaljekandidatene Odd sendt hjem med 0-1-tap i eliteserien i fotball.
Publisert: 08 November 21:21
Brann kunne endelig juble for tre poeng. Laget har ventet i sju kamper, men fredag ble medaljekandidatene Odd sendt hjem med 0-1-tap i eliteserien i fotball.
Det var Daouda Bamba som satte den forløsende scoringen med drøye kvarteret igjen av kampen på Brann stadion. Han fikk pirket ballen i mål etter et nærmest konstant trykk mot Sondre Rossbach i Odd-målet etter sidebytte.
– Jeg hadde sett fram til dette. Vi har hele tiden jobbet hardt, sa matchvinner Bamba til MAX.
Det var ikke mye Odd-laget hadde å komme med. De hadde sin første og eneste store sjanse da Vebjørn Hoff fikk fritt rom på kanten etter få minutter.
Etter hvert kunne Brann ri stormen og ta mer og mer over. Både Gilbert Koomsons og Veton Berisha hadde hvert sitt gode forsøk, men nok en gang fikk bergenspublikummet oppleve en målløs omgang.
Med tapet til Odd har nå Rosenborg muligheter til å knappe inn på Skien-laget i kamp om tredjeplassen. Rosenborg møter serietoer Bodø/Glimt på Lerkendal søndag.

Har slittBrann har slitt med å finne tilbake til seg selv denne høsten. Ingenting har gått på skinner for Lars Arne Nilsens gutter og laget hadde ikke vunnet siden 1. september da Lillestrøm ble slått 3-1 borte. Det er blitt bare fem poeng på de sju siste kampene. Det verste var at de bare har scoret to mål på disse kampene.
Underholdningen har uteblitt og da har det begynt å murre i Bergen og diskusjonen om Nilsen er rette mann med treneransvaret i Brann har gått hissig.
Odd vant 3-2 i serieåpningen, men Dag-Eiliv Fagermos mannskap har heller overbevist i det siste selv om det vant 3-2 hjemme mot Mjøndalen mandag. I forrige uke røk de i semifinalen i cupen for Haugesund på eget gress.

Målløs BørvenLaget har vært veldig avhengige av at eliteseriens toppscorer Torgeir Børven har fungert. Han står fortsatt med 20 seriemål, og han har en suveren ledelse til Moldes Ohi. Fredag fikk han ingenting å jobbe med.
Laget var Skien har nå sakket litt akterut i gullkampen og har hele ti poeng opp til serieleder Molde, men det er fortsatt bare to opp til serietoer Bodø/Glimt, men med Rosenborg halsende fire poeng bak.
– Fortjent seier til Brann. Vi skaper ikke en eneste målsjanse. Det er fortsatt sånn at vi og Rosenborg og Bodø/Glimt slåss om de medaljene (sølv og bronse), sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NTB om spørsmål om medaljesjansen.
(©NTB)
Lørdag 18. januar 2020
TIL TOPPS? Interne feider, milliardærer og riksretts­saken mot Donald Trump kan styrke elitefavoritt Joe Bidens vinner­sjanser.
Lørdag 18. januar 2020
PLAN: SV vil nå måla i Parisavtalen gjennom prosjektet «grøn ny deal». Eit av tiltaka er å kjøpe kriseramma norske verft, for å gjere dei ­grøne og sikre at arbeidsplassane blir i Noreg.
Lørdag 18. januar 2020
• Da Facebook åpnet sitt første norske kontor i 2016, holdt statsminister Erna Solberg åpningstalen. Hun sammenliknet Facebooks formidable vekst med fargefjernsyn og sa at vi i dag «har innsett at farge-tv er en god ting». Nettstedet...
Lørdag 18. januar 2020
Skattedirektør Hans Christian Holte er skeptisk til at flere land inn­fører nasjonal digitalskatt. – Det kan svekke krafta i den internasjonale prosessen, sier han.
Lørdag 18. januar 2020
Overtramp: Alle disse skandalene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.
Fredag 17. januar 2020
INGEN HAST: Norge har ennå ikke fått nok informasjon fra USA til å ta stilling til likvideringen av Irans toppgeneral, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun vil ikke sette noen tidsfrist.
Fredag 17. januar 2020
• Siv Jensen truer med å gå ut av regjeringen hvis ikke Frp får større gjennomslag etter at partiet tapte dragkampen om å hente hjem IS-kvinnen fra Syria. For Frp har de siste årenes regjeringsdeltakelse vært en stor nedtur. Da...
Fredag 17. januar 2020
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gir Konkurransetilsynet ny marsj­ordre: Kampen mot internasjonale IT-giganters markedsdominans skal trappes opp.
Fredag 17. januar 2020
KLAR TALE: Det er uholdbare tilstander i luftambulansetjenesten, sier Margit U. Kristoffersen fra gata i Alta. Hun er ikke alene om å mene at staten bør inn og overta ambulanseflyene.
Torsdag 16. januar 2020
• «I den nye Oslo-skolen må tillit og ytringskultur følges av en opplevd bedring av sårbare barns skolehverdag», skriver 42 lærere ved Mortensrud skole i et innlegg i Dagsavisen tirsdag. De skriver for å uttrykke støtte til kollegaer ved...