Tirsdag 22. oktober 2019
Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp
Boksedronningen Cecilia Brækhus (38) har inngått en større avtale som gjør at hennes tre neste proffkamper skal sendes på strømmetjenesten DAZN.
Publisert: 22 Oktober 21:33
Boksedronningen Cecilia Brækhus (38) har inngått en større avtale som gjør at hennes tre neste proffkamper skal sendes på strømmetjenesten DAZN.
Den norske verdensmesteren har skrevet kontrakt med selskapet Matchroom Boxing, som ledes av den kjente, britiske sportspromotoren Eddie Hearn.
Brækhus har forpliktet seg til å gå tre kamper innen utgangen av 2020. Hun sier at kunngjøringen av hennes neste proffkamp vil komme onsdag.
– Jeg er veldig stolt over å kunngjøre at jeg allierer meg med Matchroom Boxing i det neste kapittelet av min reise. Jeg vil som alltid være på jakt etter de største kampene og de tøffeste utfordringene i ringen, sier Brækhus.

Satser videre i USAHun har ikke gått kamp siden hun slo Aleksandra Magdziak-Lopes i California i desember. Siden det har det vært ganske stille rundt 38-åringen som innehar VM-beltene i weltervekt i alle de fem internasjonale forbundene.
Det er svært sannsynlig at også Brækhus' neste kamp går i USA. Hun byttet trener i sommer og har blant annet testet et knalltøft høyderegime under Abel Sanchez i California.
– Treningsleiren vil fortsatt være i Big Bear Lake (California) fram mot kampen. Det vil nok hovedsakelig bli kamper i statene framover, sier Brækhus til NTB.
Hun er ubeseiret gjennom 35 kamper som profesjonell. Brækhus bokset primært i Danmark og Tyskland i mange år, men gikk fire kamper i Norge etter at hun var delaktig i få fjernet forbudet mot proffboksing her til lands. I fjor bokset hun to kamper i Carson utenfor Los Angeles og én i den russiske hovedstaden Moskva.

Ønsker stjerneduellDen ferske avtalen med Matchroom og strømmetjenesten DAZN, populært kalt «Sportens Netflix», indikerer at boksedronningen fra Bergen kan få enda større kamper enn tidligere.
– Jeg er henrykt over å ønske Cecilia velkommen på laget, og jeg gleder meg til framtiden. Kvinneboksing står sterkere nå enn noen gang, og det kommer noen store kamper og arrangementer de neste årene som jeg forventer at Cecilia blir en sentral del av, sier Eddie Hearn.
Selv sier Brækhus at hun håper at samarbeidet med Matchroom vil åpne møter med stjerner hun ikke har gått kamp mot tidligere.
– Jeg håper og tror at kamper mot (Amanda) Serrano og (Katie) Taylor vil bli enklere å få på plass med denne signeringen, sier Brækhus.
Amanda Serrano fra Puerto Rico er verdensmester i seks vektklasser og har vunnet 37 av sine 38 proffkamper. Irske Katie Taylor er verdensmester i lettvekt i fire forbund og har også vunnet OL-gull.
(©NTB)
Fredag 24. januar 2020
EIENDOMSBARON: Den tidligere sosial­demokratiske topp- politikeren Ilija Batljan har tjent seg søkkrik på kjøp av offentlig eiendom i Sverige. Nå står Norge for tur.
Fredag 24. januar 2020
LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.
Fredag 24. januar 2020
• «Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling», sa leder i Norsk Industri Stein Lier-Hansen til NTB da organisasjonen la fram sin konjunkturrapport onsdag denne uka. Tradisjonen tro maner...
Fredag 24. januar 2020
Medietilsynet er skeptisk til å gi vide fullmakter til et nytt mediestøtteråd. – Det kan være utfordrende å samle såpass mye makt på ett sted, sier direktør Mari Velsand.
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.
Torsdag 23. januar 2020
• I juni i fjor avslørte journalist Glenn Greenwald at rettsprosessen mot Brasils tidligere president Lula da Silva var korrupt og politisk motivert. Greenwald ble verdenskjent for avsløringen av amerikanske myndigheters omfattende og...
Torsdag 23. januar 2020
Aschehoug får kritikk for å la debutanter seile sin egen sjø. – Vi har en sunn rekrutteringspraksis, svarer forlagssjef Nora Campbell.
Torsdag 23. januar 2020
NYE TIDER: Flere Frp-topper vil lokke Sp over i et framtidig borgerlig regjeringssamarbeid. «Komisk», svarer Sp.
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...