Søndag 20. oktober 2019
Ti drept i artilleriangrep i Kashmir
Minst ti mennesker er drept i artilleriangrep over delelinjen mellom den indiske og den pakistanske delen av Kashmir, opplyser myndighetene på begge sider.
Publisert: 20 Oktober 23:10
Minst ti mennesker er drept i artilleriangrep over delelinjen mellom den indiske og den pakistanske delen av Kashmir, opplyser myndighetene på begge sider.
India og Pakistan anklager søndag hverandre for angrepene i den omstridte regionen.
En talsmann for den indiske hæren sier to soldater og en sivil ble drept, mens tre andre ble såret da pakistanske styrker «uprovosert» åpnet ild inn i det fjellrike Kupwara-distriktet.
Pakistanske myndigheter anklager også den indiske hæren for å ha angrepet sivile. Ifølge utenriksdepartementet ble seks sivile drept ved pakistanskkontrollerte Muzaffarabad nær delelinjen. Den pakistanske hæren opplyser i tillegg at én av deres soldater ble drept søndag.
Spenningen økte kraftig mellom de to atommaktene da Indias regjering 5. august fratok selvstyret til befolkningen i den indiskstyrte delen av Kashmir-regionen, som er delt mellom de to nabolandene.
Samtidig ble det innført et omfattende militært portforbud for befolkningen på rundt 7 millioner, som i hovedsak er muslimer. Titusenvis av indiske soldater ble sendt til området, internett- og telefontilgangen ble kuttet og flere tusen ble pågrepet. For én uke siden gjenopprettet indiske myndigheter mobiltelefontilgangen.
Siden har det blitt meldt om flere sammenstøt i regionen. Søndagens artilleriangrep skjer dagen før det skal holdes valg i to viktige indiske delstater.
(©NTB)
Lørdag 9. november 2019
SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Lørdag 9. november 2019
KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.
Lørdag 9. november 2019
Striden rundt kulturredaktør Eivind Røssaak i 1996–97 handlet egentlig om andre ting enn hva som sto i avisa, mener tidligere Klassekampen- redaktør Paul Bjerke.
Lørdag 9. november 2019
• Morgenbladet trykket i går en nyhetssak og en kommentarartikkel av avisas kulturredaktør Ane Farsethås, som forsøker å finne en rød tråd mellom høyst ulike saker vi har publisert den siste tida: den svenske skribenten Jesus Alcalás essay...
Lørdag 9. november 2019
Heidundrende: Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg – og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.
Fredag 8. november 2019
SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.
Fredag 8. november 2019
Resetts bruk av anonyme skribenter gjør at redaktør Helge Lurås ikke har fått innpass i Norsk Redaktør­forening.
Fredag 8. november 2019
PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Fredag 8. november 2019
• Demokratene har for første gang på over 20 år vunnet full kontroll i delstatsforsamlingen i Virginia. I nabostaten Kentucky kan de få guvernøren. Demokratenes kandidat Andy Beshear oppnådde 49,2 prosent, mens republikanernes Matt Bevin...
Torsdag 7. november 2019
I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.