Fredag 18. oktober 2019
USAs energiminister går av
Rick Perry går av som USAs energiminister, bekrefter president Donald Trump torsdag.
Publisert: 18 Oktober 00:20
Rick Perry går av som USAs energiminister, bekrefter president Donald Trump torsdag.
Flere medier meldte torsdag at Perry kom til å gå av. Torsdag kveld kom Trump med bekreftelsen, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Ifølge New York Times har Perrys avgang vært ventet i flere uker, allerede før Ukraina-saken ble kjent for offentligheten.
Perry er en av dem som skal ha vært involvert i arbeidet om å få Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter. Perry settes dermed i forbindelse med riksrettsgranskningen mot Trump.
Det er ikke kjent når Perry vil gå av, men det er ventet at det vil skje «snart».
Perry bestridte meldinger om at han planla å forlate administrasjonen i et intervju med Wall Street Journal onsdag. Han sa han forventet å være i Energidepartementet fram til Thanksgiving, Høsttakkefesten, som er 28. november. På spørsmål om han kom til å fortsette etter nevnte dato og resten av året svarte han følgende:
– Jeg vet ikke. Jeg jobber på vegne av presidenten, som jeg alltid har gjort, sa han.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.