Tirsdag 15. oktober 2019
BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale
EU vurderer å holde et toppmøte for å få landet en utmeldingsavtale med Storbritannia, ifølge BBC.
Publisert: 15 Oktober 04:23
EU vurderer å holde et toppmøte for å få landet en utmeldingsavtale med Storbritannia, ifølge BBC.
Det pågår fortsatt forhandlinger mellom unionen og Storbritannia om en utmeldingsavtale. Tirsdag skal EUs brexitforhandler Michel Barnier oppdatere ministere fra de 27 andre medlemslandene om framgangen i forhandlingene.
Et nytt brexitmøte vurderes å bli holdt mot slutten av måneden, ifølge den britiske TV-kanalen.
Slik BBC forstår det, ble det inngått en avtale mellom statsminister Boris Johnson og Irlands statsminister Leo Varadkar forrige uke.
– Forrige uke følte vi at ting kom til å skje veldig fort. Nå har vi innsett at vi fortsatt er langt unna hverandre, sier en nordeuropeisk diplomat til kringkasteren.
(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.