Tirsdag 15. oktober 2019
U21-landslaget utspilt av Nederland
Norges U21-landslag i fotball er på etterskudd i EM-kvalifiseringen. Tirsdag fikk de en leksjon av Nederland. Kampen på Marienlyst i Drammen endte med 0-4-tap.
Publisert: 15 Oktober 20:26
Norges U21-landslag i fotball er på etterskudd i EM-kvalifiseringen. Tirsdag fikk de en leksjon av Nederland. Kampen på Marienlyst i Drammen endte med 0-4-tap.
To mål av Rick Van Drongelen samt scoringer av Calvin Stengs og Dani De Wit sørget for at Nederland er i god EM-rute.
Norge spilte 1-1 borte mot Hviterussland fredag, og med tirsdagens hjemmetap er laget på etterskudd i kvalifiseringen. Mannskapet til Leif Gunnar Smerud har fire poeng på tre kamper, mens gruppeleder Nederland har ni.
Avstanden opp til Portugal på andreplass er riktignok bare to poeng for Norge.
Gruppevinnerne og den beste toeren går direkte til EM i 2021. De øvrige toerlagene spiller omspill.

Nesten drømmestartNorge kunne fått en drømmestart på Marienlyst. Fire minutter var spilt da hjemmelaget fikk kampens første mulighet, og den var stor. Etter mye fram og tilbake kom Hugo Vetlesen igjennom, men bommet med avslutningen. Ballen endte deretter hos Stabæk-kompis Ola Brynhildsen, men heller ikke han klarte å score.
Gjestene tok over utover i omgangen. Etter 26 minutter var Nederland nær ved å ta ledelsen. De fikk flere gode sjanser i samme situasjon, men etter gode blokkeringer fikk Norge til slutt avverget.
Tre minutter senere lå ballen likevel i nettet. Rick van Drongelen styrte et frispark i mål, og gjestene tok en fortjent ledelse.

Nederland-scoringerFire minutter etter pause ble det enda tyngre for Norge da Nederland doblet ledelsen på et nydelig skudd. Calvin Stengs fikk skyte, og ballen gikk i mål via tverrliggeren.
Gjestene fortsatte å kjøre, og før timen var spilt fikk de en god mulighet til å øke ledelsen. Myron Boadu fikk skutt fra cirka fem meter, men ballen gikk utenfor.
Norge kom seg bedre med i kampen etter hvert, men etter halvspilt andre omgang måtte Kristoffer Klaesson plukke nok en ball ut av nettet. Keeperen feilberegnet et innlegg, og Dani de Wit fikk trille ballen i åpent mål.
To minutter før slutt trodde Kristian Thorstvedt at han hadde pyntet på resultatet for Norge. Han trillet ballen i nettet, men scoringen ble feilaktig annullert for offside.
I stedet fastsatte van Drongelen sluttresultatet til 4-0.
I november fortsetter kvalifiseringen for Norge. Da venter bortekamp mot Kypros og en svært viktig hjemmekamp mot Portugal.

(©NTB)
Lørdag 9. november 2019
SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Lørdag 9. november 2019
KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.
Lørdag 9. november 2019
Striden rundt kulturredaktør Eivind Røssaak i 1996–97 handlet egentlig om andre ting enn hva som sto i avisa, mener tidligere Klassekampen- redaktør Paul Bjerke.
Lørdag 9. november 2019
• Morgenbladet trykket i går en nyhetssak og en kommentarartikkel av avisas kulturredaktør Ane Farsethås, som forsøker å finne en rød tråd mellom høyst ulike saker vi har publisert den siste tida: den svenske skribenten Jesus Alcalás essay...
Lørdag 9. november 2019
Heidundrende: Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg – og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.
Fredag 8. november 2019
SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.
Fredag 8. november 2019
Resetts bruk av anonyme skribenter gjør at redaktør Helge Lurås ikke har fått innpass i Norsk Redaktør­forening.
Fredag 8. november 2019
PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Fredag 8. november 2019
• Demokratene har for første gang på over 20 år vunnet full kontroll i delstatsforsamlingen i Virginia. I nabostaten Kentucky kan de få guvernøren. Demokratenes kandidat Andy Beshear oppnådde 49,2 prosent, mens republikanernes Matt Bevin...
Torsdag 7. november 2019
I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.