Torsdag 10. oktober 2019
Carlsen åpnet med seier
Magnus Carlsen vant på tid da han torsdag spilte sitt første parti i en sjakkturnering på Isle of Man.
Publisert: 10 Oktober 21:37
Magnus Carlsen vant på tid da han torsdag spilte sitt første parti i en sjakkturnering på Isle of Man.
Nordmannen vant med hvite brikker mot ukrainske Yuriy Kuzubov og fikk dermed en flott start på turneringen som varer fram til 21. oktober. Carlsen slet i perioder av partiet, men vant til slutt på tid.
I tillegg til å være favoritt til å vinne totalt, kan Carlsen bemerke seg på andre måter i turneringen. Unngår han tap i løpet av elleve partier, vil han sette ny rekord i antall partier uten tap.
Rekorden har kinesiske Ding Liren med 100 partier. Carlsen er etter torsdag ubeseiret i 91 strake partier langsjakk, skriver Tarjei J. Svensen, mannen bak sjakknettstedet Matt & Patt.
Turneringen på Isle of Man går uten flere toppspillere. Bare fire av de ti beste på rankingen er til stede. De fire er Carlsen, Fabiano Caruana, Wesley So og Viswanathan Anand. Turneringen fungerer også som en kvalifisering til kandidatturneringen i 2020.
Én spiller vil få muligheten til å kjempe om å spille VM-kamp mot Magnus Carlsen. Det kan ikke bli Caruana, som allerede er kvalifisert.
Nordmannen skal i slutten av oktober forsøke å forsvare en annen VM-tittel. Mellom 27. oktober og 2. november spilles tidenes første offisielle VM i Fischer-sjakk. Det skjer på Henie Onstad Kunstsenter på Høvik.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.