Torsdag 10. oktober 2019
Landslaget henter inn André Hansen-erstatter
RBK-keeper André Hansen (29) er ute av troppen til EM-kvalifiseringskampene i fotball mot Spania og Romania på grunn av sykdom i familien.
Publisert: 10 Oktober 12:15
RBK-keeper André Hansen (29) er ute av troppen til EM-kvalifiseringskampene i fotball mot Spania og Romania på grunn av sykdom i familien.
– André Hansen har reist hjem på grunn av sykdom i familien. Sondre Rossbach fra Odd er hentet inn som erstatter, opplyser Svein Graff i NFF til NTB.
Rosenborg-keeperen kom opprinnelige med i troppen i Sten Grytebusts skadefravær. Hansen har egentlig takket nei til mer landslagsspill, men har en avtale med landslagstrener Lars Lagerbäck om at han stiller opp ved behov.
Hansen spilte hele bortekampen mot Færøyene i juni og holdt nullen. Han har fortsatt ikke sluppet inn mål for A-landslaget på sine fire opptredener:
2013: Zambia 0-0, spilte 90 minutter.
2013: Makedonia 2-0-seier, spilte 88 minutter.
2016: Finland 2-0-seier, spilte 45 minutter.
2019: Færøyene 2-0-seier, spilte 90 minutter.
Rune Almenning Jarstein er soleklar førstekeeper hos Norge. Han spiller til daglig i Hertha Berlin.
Med i den norske troppen på målvaktsplassen er også Ørjan Håskjold Nyland (Aston Villa).
Norge møter Spania på Ullevaal stadion lørdag og Romania i Bucuresti tirsdag.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.