Onsdag 9. oktober 2019
Far erkjenner drapsforsøk på 15 år gammel sønn på Toten
Mannen som er siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn, innrømmer handlingen. Det opplyser hans forsvarer Håvard Fremstad til NTB.
Publisert: 09 Oktober 20:00
Mannen som er siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn, innrømmer handlingen. Det opplyser hans forsvarer Håvard Fremstad til NTB.
Gutten ble livstruende skadd i en voldshendelse i en bolig på Kapp i Østre Toten onsdag morgen.
Politiet fikk melding om saken klokken 8.38 onsdag morgen. Flere patruljer rykket ut til en privatadresse på Kapp.
– På stedet fant politiet en livløs 15 år gammel gutt og iverksatte livreddende tiltak, sa politiinspektør Linn Hilde Fosso i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.
Den 15 år gamle gutten ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus med livstruende skader.
Politiet pågrep deretter 15-åringens far. Ifølge politiet ble han pågrepet på udramatisk vis.

Erkjenner siktelsenSiktedes forsvarer, advokat Håvard Fremstad, sier til NTB at det er en alvorlig situasjon mannen sitter i, og at han preget av det, men at han er ved god psykisk og fysisk helse.
– Det har foregått avhør i mange timer i ettermiddag. Det har foregått på en grei og ryddig måte. Han har forklart seg greit, detaljert og veldig selvstendig, sier han.
Ifølge advokaten blir siktede i politiets varetekt fram til fengslingsmøtet torsdag klokka 14. Mannen samtykker til fengsling og kommer ikke til å møte opp i retten.

Vitne hørte skrikPolitiet opplyste onsdag ettermiddag at de etterforsker saken med alle tilgjengelige ressurser.
Et vitne hørte skrik og rop fra boligen onsdag morgen og så kvinne som ropte om hjelp, ifølge Oppland Arbeiderblad.
Politiinspektør Linn Hilde Fosso ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som kan ha vært bakgrunnen for hendelsen, eller om det var flere personer til stede i boligen. Hun opplyser til NTB at verken far eller sønn har vært i kontakt med politiet tidligere.

– Tragisk hendelse– Hendelsen er en dramatisk familietragedie som har rammet hele bygda, sier politiinspektøren.
Østre Toten kommune har satt krisestab som følge av hendelsen.
– Dette er en tragisk hendelse som berører et helt lokalsamfunn. Kriseteam og øvrige tjenester i Østre Toten kommune følger opp alle berørte, skriver kommunen på sine nettsider.
Fredag 24. januar 2020
EIENDOMSBARON: Den tidligere sosial­demokratiske topp- politikeren Ilija Batljan har tjent seg søkkrik på kjøp av offentlig eiendom i Sverige. Nå står Norge for tur.
Fredag 24. januar 2020
LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.
Fredag 24. januar 2020
• «Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling», sa leder i Norsk Industri Stein Lier-Hansen til NTB da organisasjonen la fram sin konjunkturrapport onsdag denne uka. Tradisjonen tro maner...
Fredag 24. januar 2020
Medietilsynet er skeptisk til å gi vide fullmakter til et nytt mediestøtteråd. – Det kan være utfordrende å samle såpass mye makt på ett sted, sier direktør Mari Velsand.
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.
Torsdag 23. januar 2020
• I juni i fjor avslørte journalist Glenn Greenwald at rettsprosessen mot Brasils tidligere president Lula da Silva var korrupt og politisk motivert. Greenwald ble verdenskjent for avsløringen av amerikanske myndigheters omfattende og...
Torsdag 23. januar 2020
Aschehoug får kritikk for å la debutanter seile sin egen sjø. – Vi har en sunn rekrutteringspraksis, svarer forlagssjef Nora Campbell.
Torsdag 23. januar 2020
NYE TIDER: Flere Frp-topper vil lokke Sp over i et framtidig borgerlig regjeringssamarbeid. «Komisk», svarer Sp.
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...