Onsdag 9. oktober 2019
Far erkjenner drapsforsøk på 15 år gammel sønn på Toten
Mannen som er siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn, innrømmer handlingen. Det opplyser hans forsvarer Håvard Fremstad til NTB.
Publisert: 09 Oktober 20:00
Mannen som er siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn, innrømmer handlingen. Det opplyser hans forsvarer Håvard Fremstad til NTB.
Gutten ble livstruende skadd i en voldshendelse i en bolig på Kapp i Østre Toten onsdag morgen.
Politiet fikk melding om saken klokken 8.38 onsdag morgen. Flere patruljer rykket ut til en privatadresse på Kapp.
– På stedet fant politiet en livløs 15 år gammel gutt og iverksatte livreddende tiltak, sa politiinspektør Linn Hilde Fosso i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.
Den 15 år gamle gutten ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus med livstruende skader.
Politiet pågrep deretter 15-åringens far. Ifølge politiet ble han pågrepet på udramatisk vis.

Erkjenner siktelsenSiktedes forsvarer, advokat Håvard Fremstad, sier til NTB at det er en alvorlig situasjon mannen sitter i, og at han preget av det, men at han er ved god psykisk og fysisk helse.
– Det har foregått avhør i mange timer i ettermiddag. Det har foregått på en grei og ryddig måte. Han har forklart seg greit, detaljert og veldig selvstendig, sier han.
Ifølge advokaten blir siktede i politiets varetekt fram til fengslingsmøtet torsdag klokka 14. Mannen samtykker til fengsling og kommer ikke til å møte opp i retten.

Vitne hørte skrikPolitiet opplyste onsdag ettermiddag at de etterforsker saken med alle tilgjengelige ressurser.
Et vitne hørte skrik og rop fra boligen onsdag morgen og så kvinne som ropte om hjelp, ifølge Oppland Arbeiderblad.
Politiinspektør Linn Hilde Fosso ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som kan ha vært bakgrunnen for hendelsen, eller om det var flere personer til stede i boligen. Hun opplyser til NTB at verken far eller sønn har vært i kontakt med politiet tidligere.

– Tragisk hendelse– Hendelsen er en dramatisk familietragedie som har rammet hele bygda, sier politiinspektøren.
Østre Toten kommune har satt krisestab som følge av hendelsen.
– Dette er en tragisk hendelse som berører et helt lokalsamfunn. Kriseteam og øvrige tjenester i Østre Toten kommune følger opp alle berørte, skriver kommunen på sine nettsider.
Mandag 30. mars 2020
BEKYMRA: WHO-topp Rick Brennan frykter fattige og krigsherjede land står uten mulighet til å forberede seg på korona, fordi Vesten stikker av med utstyret.
Mandag 30. mars 2020
• Diskusjonen om hvor godt vi i Norge var rustet til å møte den pågående koronapandemien er i gang. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tok i VG før helga til orde for en gjennomgang av norsk beredskap, blant annet innenfor tilgang på medisiner...
Mandag 30. mars 2020
DEBATT: Velferdsstatsforkjemper Linn Herning advarer mot å prioritere korona­tiltak over ressurssvake grupper. Hun ber venstresida våkne.
Mandag 30. mars 2020
Uansett hvor lenge unntakstilstanden varer, vil 2020 neppe bli et normalt inntektsår for museene. Museumsforbundet frykter at tapet kan vedvare i flere år.
Lørdag 28. mars 2020
En av ti nordmenn har liten tiltro til forsk­ning på kjønn og likestilling, viser en ny undersøkelse. I flere land er kjønnsstudier under sterkt press.
Lørdag 28. mars 2020
SUKSESS: Hele verden ser mot Sør-Korea for råd om virusbekjempelse. Vi ba en epidemiekspert fra Seoul forklare løsningen alle snakker om.
Lørdag 28. mars 2020
MØRKT: Koronakrisa kan gi rekordmange konkurser i år. Nå åpner staten lommeboka og vil gi direkte pengestøtte til bedrifter som er rammet.
Lørdag 28. mars 2020
• For få uker siden kunne ingen forutse den dramatiske situasjonen Norge og verden nå befinner seg i: Helsetjenester i land etter land overbelastes av syke pasienter, samfunn stenges ned til et minimum, børsene faller og folk mister jobbene...
Fredag 27. mars 2020
VANSKER: Egypt trapper opp tiltak mot pandemien med delvis portforbud. Det går ikke knirkefritt å stenge den arabiske verdens mest folkerike land.
Fredag 27. mars 2020
Hole bibliotek lar brukerne bestille og plukke opp bøker i en eske på utsida av døra. Nå håper Norsk bibliotekforening at flere små bibliotek følger etter.