Lørdag 21. september 2019
Demonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong
Demonstranter brente et kinesisk flagg og ble møtt med pepperspray, tåregass og gummikuler fra politiet i Hongkong lørdag.
Publisert: 21 September 16:34
Demonstranter brente et kinesisk flagg og ble møtt med pepperspray, tåregass og gummikuler fra politiet i Hongkong lørdag.
Flere tusen demonstranter deltok i en marsj i Tuen Mun-distriktet ved Hongkongs grense til Kina og rømte inn i kjøpesentre og parker da politiet gikk til aksjon.
Demonstrasjonen var relativt liten, sammenlignet med de tidligere massemønstringene som har funnet sted hver eneste helg siden juni.
Mange av demonstrantene var kledd i svart og bar paraplyer, et symbol på protestbevegelsen, og de ropte slagord som «Revolusjon i vår tid!» og «Ta Hongkong tilbake!".
Noen av demonstrantene firet et kinesisk flagg som hang utenfor en offentlig bygning og satte fyr på det, og det skal også ha blitt gjort hærverk inne på en jernbanestasjon.
Politiet anklaget også noen av demonstrantene for å ha kastet bensinbomber på dem.
Andre steder i Hongkong var det tilløp til sammenstøt da regjeringstilhengere rev ned plakater som demonstrantene hadde hengt opp.
Politiet forbød opprinnelig demonstrasjoner lørdag, men en domstol omgjorde beslutningen og tillot en to timer lang markering som sluttet klokka 17 lokal tid.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.