Lørdag 21. september 2019
Demonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong
Demonstranter brente et kinesisk flagg og ble møtt med pepperspray, tåregass og gummikuler fra politiet i Hongkong lørdag.
Publisert: 21 September 16:34
Demonstranter brente et kinesisk flagg og ble møtt med pepperspray, tåregass og gummikuler fra politiet i Hongkong lørdag.
Flere tusen demonstranter deltok i en marsj i Tuen Mun-distriktet ved Hongkongs grense til Kina og rømte inn i kjøpesentre og parker da politiet gikk til aksjon.
Demonstrasjonen var relativt liten, sammenlignet med de tidligere massemønstringene som har funnet sted hver eneste helg siden juni.
Mange av demonstrantene var kledd i svart og bar paraplyer, et symbol på protestbevegelsen, og de ropte slagord som «Revolusjon i vår tid!» og «Ta Hongkong tilbake!".
Noen av demonstrantene firet et kinesisk flagg som hang utenfor en offentlig bygning og satte fyr på det, og det skal også ha blitt gjort hærverk inne på en jernbanestasjon.
Politiet anklaget også noen av demonstrantene for å ha kastet bensinbomber på dem.
Andre steder i Hongkong var det tilløp til sammenstøt da regjeringstilhengere rev ned plakater som demonstrantene hadde hengt opp.
Politiet forbød opprinnelig demonstrasjoner lørdag, men en domstol omgjorde beslutningen og tillot en to timer lang markering som sluttet klokka 17 lokal tid.
(©NTB)
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.
Tirsdag 18. februar 2020
FRONTER: Motsetningene som har oppstått mellom Russland og Tyrkia i Idlib, kan få konsekvenser i Nord-Syria, frykter den kurdiske YPG-militsens talsmann.
Tirsdag 18. februar 2020
• Flyselskapet Widerøe varslet i går kutt i rutetilbudet i Nord-Norge. «Vi kutter dessverre helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-­Norge», sier administrerende direktør Stein Nilsen i en pressemelding. 4000 flyginger på...
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.