Lørdag 21. september 2019
Ny tredjeplass til Kristoff i Slovakia
Alexander Kristoff avsluttet Tour of Slovakia med en ny tredjeplass og med det en 13.-plass sammenlagt. Torjus Sleen stakk av med den hvite ungdomstrøyen.
Publisert: 21 September 15:24
Alexander Kristoff avsluttet Tour of Slovakia med en ny tredjeplass og med det en 13.-plass sammenlagt. Torjus Sleen stakk av med den hvite ungdomstrøyen.
På den 142 kilometer langt avslutningsetappen mellom Hlohovec og Senica kom feltet samlet til mål hvor rittets spurtkanoner skulle gjøre opp om den femte og siste etappen av Tour de Slovakia lørdag.
Kristoff posisjonerte seg strålende de siste tre kilometerne, men klarte aldri å hente igjen den italienske mesteren Elia Viviani som fikk et perfekt opptrekk av Quick-Step-laget.
Franskmannen Arnaud Demaré klarte også å kaste seg foran på linjen. Dermed måtte Kristoff ta til takke med to tredjeplasser på de to siste etappene av rittet.
Kristoff ledet rittet etter første etappe onsdag, men mistet den seinere på dagen da han falt under tempoetappen. Beste nordmann på tempoen ble Torjus Sleen (22) fra det norske kontinentallaget Uno X med en 15.plass.
Den sterke tempoen bidro til at han lørdag kunne ikle seg den hvite ungdomstrøyen på den avsluttende premieseremonien. Han kom på 11.plass sammenlagt.
Vant rittet gjorde Vivianis lagkamerat Yves Lampaert.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.