Lørdag 21. september 2019
Ny tredjeplass til Kristoff i Slovakia
Alexander Kristoff avsluttet Tour of Slovakia med en ny tredjeplass og med det en 13.-plass sammenlagt. Torjus Sleen stakk av med den hvite ungdomstrøyen.
Publisert: 21 September 15:24
Alexander Kristoff avsluttet Tour of Slovakia med en ny tredjeplass og med det en 13.-plass sammenlagt. Torjus Sleen stakk av med den hvite ungdomstrøyen.
På den 142 kilometer langt avslutningsetappen mellom Hlohovec og Senica kom feltet samlet til mål hvor rittets spurtkanoner skulle gjøre opp om den femte og siste etappen av Tour de Slovakia lørdag.
Kristoff posisjonerte seg strålende de siste tre kilometerne, men klarte aldri å hente igjen den italienske mesteren Elia Viviani som fikk et perfekt opptrekk av Quick-Step-laget.
Franskmannen Arnaud Demaré klarte også å kaste seg foran på linjen. Dermed måtte Kristoff ta til takke med to tredjeplasser på de to siste etappene av rittet.
Kristoff ledet rittet etter første etappe onsdag, men mistet den seinere på dagen da han falt under tempoetappen. Beste nordmann på tempoen ble Torjus Sleen (22) fra det norske kontinentallaget Uno X med en 15.plass.
Den sterke tempoen bidro til at han lørdag kunne ikle seg den hvite ungdomstrøyen på den avsluttende premieseremonien. Han kom på 11.plass sammenlagt.
Vant rittet gjorde Vivianis lagkamerat Yves Lampaert.
(©NTB)
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.
Tirsdag 18. februar 2020
FRONTER: Motsetningene som har oppstått mellom Russland og Tyrkia i Idlib, kan få konsekvenser i Nord-Syria, frykter den kurdiske YPG-militsens talsmann.
Tirsdag 18. februar 2020
• Flyselskapet Widerøe varslet i går kutt i rutetilbudet i Nord-Norge. «Vi kutter dessverre helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-­Norge», sier administrerende direktør Stein Nilsen i en pressemelding. 4000 flyginger på...
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.