Lørdag 21. september 2019
20 innsatte evakuert etter fengselsbrann
Rundt 20 innsatte er evakuert etter det fredag kveld begynte å brenne i et verkstedbygg i Vestoppland fengsel avdeling Valdres.
Publisert: 21 September 00:03
Rundt 20 innsatte er evakuert etter det fredag kveld begynte å brenne i et verkstedbygg i Vestoppland fengsel avdeling Valdres.
Brannen har trolig startet i ventilasjonsanlegget, og det sprer seg giftig røyk på stedet. I tillegg er det kraftig vind, opplyser kommunikasjonssjef Ann Kristin Salbuvik ved Kriminalomsorgen til NTB like før midnatt.
De rundt 20 innsatte er evakuert til et nærliggende hotell på øya der fengselet ligger.
– Vi er veldig glade for at ingen ble skadd når noe slikt først oppsto. Nå er det viktig å ta hånd om alle innsatte og ansatte, sier Salbuvik.
Hun tilføyer at det er snakk om et lavrisikofengsel, og at evakueringen derfor ikke medfører en sikkerhetsrisiko.
Brannvesenet har kontroll på brannen. Det vil lørdag morgen bli gjort nye vurderinger for å se om de innsatte kan flytte tilbake.
Til VG sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt at bygget sannsynligvis går tapt.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.