Fredag 20. september 2019
King og Bournemouth klatret opp på 3.-plass med seier over rivalen
Joshua King fikk en scoring annullert, men Bournemouth vant likevel 3-1 på bortebane mot rival Southampton i Premier League fredag.
Publisert: 20 September 22:54
Joshua King fikk en scoring annullert, men Bournemouth vant likevel 3-1 på bortebane mot rival Southampton i Premier League fredag.
Nathan Akè og Harry Wilson scoret for Bournemouth før pause. King hadde også en ball i mål, men scoringen ble korrekt annullert etter bruk av videodømming.
James Ward-Prowse reduserte for Southampton etter pause, før Callum Wilson satte inn 3-1 til Bournemouth på overtid.
Med tre poeng fredag er Kings klubb oppe på 3.-plass i Premier League etter seks spilte kamper. De har like mange poeng som Manchester City andreplass, og er fem poeng bak serieleder Liverpool. Riktignok har alle lagene rundt på tabellen en kamp til gode på Bournemouth.
Southampton er nummer ti med sju poeng på seks kamper.

Annullert King-scoringTi minutter var spilt da midtstopper Aké stanget gjestene i føringen. Han gikk til vers på en corner, og hodestøtet var utakbart for Southampton-keeperen.
Etter cirka 25 minutter trodde King en stund at han hadde doblet ledelsen. Nordmannen var sikker da han satte ballen i nettet, men etter bruk av VAR ble scoringen annullert. Spissen står med én scoring i ligaen denne sesongen.
Cirka ti minutter senere skulle likevel Bournemouth få 2-0. King tok med seg ballen og trillet den ut til Phillip Billing. Han fant Wilson i boksen som satte inn 2-0. Harry Wilson, som er kjent for en forrykende venstrefot, er på utlån fra Liverpool.
Southampton forsøkte å svare før hvilen, men slet i den første omgangen. Hjemmelaget ble pepet av banen til pause.

Ny spenningVertene stormet i angrep etter hvilen. Fire minutter ut i omgangen var James Ward-Prowse nære å skape ny spenning, men skuddet hans fra like innenfor 16-meteren gikk over.
Sju minutter ut i omgangen skulle Ward-Prowse lykkes. Southampton ble tildelt straffespark, og engelskmannen var sikker som banken.
Southampton fortsatte å kjøre, men etter en time ropte Bournemouth på straffe. King gikk i bakken, men dommeren mente det ikke var straffespark.
Hjemmelaget var nære å utligne flere ganger utover i omgangen, men Bournemouth klarte å ri av stormen. På overtid satte istedenfor bortelaget inn 3-1. Southampton-keeper Angus Gunn gjorde en stor tabbe, og Callum Wilson trillet ballen i det åpne målet.
(©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.