Onsdag 11. september 2019
Hegerberg med hattrick i sesongens første mesterligakamp
Ada Hegerberg innledet den nye mesterligasesongen der hun slapp i den forrige, med hattrick. Hun sto for tre mål da Lyon slo russiske Rjazan 9-0 på bortebane.
Publisert: 11 September 18:05
Ada Hegerberg innledet den nye mesterligasesongen der hun slapp i den forrige, med hattrick. Hun sto for tre mål da Lyon slo russiske Rjazan 9-0 på bortebane.
Hegerberg scoret tre mål i finalen da Lyon i mai slo Barcelona 4-1 og vant mesterligaen for fjerde gang på rad. Med det var hun oppe i 44 mesterligamål, bare sju bak rekorden til tyske Anja Mittag på 51. Onsdag gjorde hun det klart at den rekorden står for fall med det første.
43 av Hegerbergs mesterligamål har kommet i Lyon-drakt. Dermed har hun like mange for klubben som Camille Abily.
– Å ha like mange som en slik legende er veldig bra. Det motiverer meg til å jage enda flere mål. Jeg er et konkurransemenneske, og det gjør godt både personlig og for laget, sa Hegerberg til klubbens nettsted.
Med onsdagens scoringer passerte hun brasilianske Marta på listen over spillerne med flest mål i mesterligaen for kvinner. Nå har hun bare to foran seg: 1) Anja Mittag 51, 2) Conny Pohlers 48, 3) Ada Hegerberg 47.

SavnetDzsenifer Marozsán ga Lyon ledelsen i onsdagens bortekamp, med scoring på straffespark i det 12. minutt. Et kvarter senere innledet Hegerberg sin målfangst i sesongens mesterliga da hun satte inn returen etter et tverrliggertreff.
Marozsán spilte fram Wendie Renard og Amandine Henri til hvert sitt mål før Hegerberg fastsatte pauseresultatet til 5-0 i det 39. minutt. Framspilt av Lucy Bronze scoret hun sitt annet mål for dagen.
Hennes hattrick var komplett da hun i det 70. minutt satte inn 6-0 på et straffespark hun sels skaffet. Noen minutter senere ble hun byttet ut.
– Vi har savnet mesterligaen og score mål der. Dette var en god start på sesongen, sa Hegerberg.

ProfesjoneltMidtstopper Renard skulle også notere hattrick i Russland, og Amel Majri ble den tredje Lyon-spiller i kampen som scoret på straffespark. Dermed er kampen om avansement til åttedelsfinale avgjort før returkampen om to uker, men spenningen i den kampen må bli om Hegerberg runder 50 mesterligamål i karrieren og kanskje også slår rekorden til Mittag.
Lyon har byttet trener siden forrige sesongs mesterligatriumf. Reynald Pedros er erstattet av Jean-Luc Vasseur, men laget virker ikke å være mindre giftig enn før.
– Vi forbereder oss til alle kamper på samme måte. Vi gjør det svært profesjonelt. Planen vår er basert på lagarbeid, og det var godt utført, sa Vasseur til klubbens nettsted.
Hegerberg har scoret fem mål på Lyons to første seriekamper for sesongen.
(©NTB)
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.