Mandag 26. august 2019
Ødegaard får toppkarakterer i storavisene etter mål og seier
Martin Ødegaard er i særklasse på spillerbørsene i spanske aviser etter 1-0-seieren over Mallorca søndag.
Publisert: 26 August 09:17
Martin Ødegaard er i særklasse på spillerbørsene i spanske aviser etter 1-0-seieren over Mallorca søndag.
Der ble han matchvinner for Real Sociedad. Spanias meste leste sportsavis, Marca, gir ham toppscore med tre stjerner. Det oppnår ingen andre, men det er gitt ut en rekke toere (13 stykker).
– Ødegaards mål gjorde at Real Sociedad vant borte mot Mallorca for første gang på 16 år. Ødegaard viste at han kan være en stor leder i laget sammen med Asier Illarramendi og Mikel Oyarzabal, skriver Marca.
Kampreferatet gir Ødegaard gjennomført mye ros.

AleneDen nest største sportsavisen i landet er AS. Også der får Ødegaard en treer. Der opererer man med kløversymbol i spillerbørsen. I den kampen er det bare fem spillere som oppnår to.
– Den norske spilleren hadde en imponerende kontroll på rommene. Hans evne til å skifte tempo, gjorde at han kom seg unna motspillerne enkelt, skriver avisen.
Nyhetsbyrået EFE har Ødegaard som en av fem topper i serieomgangen sammen med Barcelonas Antoine Griezmann. – Ødegaard kom til Real Madrid som et barn. Nå er han i ferd med å bli voksen, står det blant annet i omtalen.
I lokalavisen El Diario Vasco får Ødegaard fem poeng av seks mulige sammen med to andre spillere.

God startReal Sociedad startet sesongen med 1-1 borte mot Valencia. I neste runde venter lokaloppgjør borte mot Athletic Bilbao.
I Spania er det allerede spekulasjoner om at Ødegaards vei inn i Real Madrid-troppen kommer til å gå greit.
Han er på et sesonglangt utlån derfra til Real Sociedad. Ødegaard forlenget nylig kontrakten med Real Madrid. Den løper til sommeren 2023.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.