Mandag 26. august 2019
Politiet undersøker båtbranner i Hordaland
Politiet undersøker om brann i fire fritidsbåter i Fitjar i Hordaland natt til mandag kan være påsatt.
Publisert: 26 August 06:03
Politiet undersøker om brann i fire fritidsbåter i Fitjar i Hordaland natt til mandag kan være påsatt.
Politiet meldte om brannene ved Kobbavik i Fitjar like før klokka 2 natt til mandag. Første melding gikk ut på at det skulle brenne i en fritidsbåt i Kråkevegen i Fitjar. Klokka 2.42 opplyste politiet at det brenner i fire båter og at de er helt overtent.
Politiet vil ikke utelukke at brannen kan være påsatt. De satte politihund i arbeid for å søke etter mulige spor.
Operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt sier det er måten flammene kan ha spredt seg mellom båtene på som har ført til at politiet undersøker brannene nærmere.
– Ingen vitner har meldt seg om observasjoner i tiden forut for brannen, sier Finne-Jensen.
– Hundesøket førte ikke fram, og politiets arbeid på stedet er avsluttet. De utbrente båtene vil bli undersøkt kriminalteknisk, og så vil dette også bli et forsikringsoppgjør for dem som eier båtene, sier operasjonslederen til NTB.
Båtene ble totalt utbrent. Ved 5.30-tiden mandag morgen drev brannvesenet fremdeles etterslokking stedet og Stord lensmannskontor vil etterforske saken videre.
Politiet har ingen opplysninger om at det skal befunnet seg personer i båtene som har tatt fyr.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.