Mandag 26. august 2019
Politiet undersøker båtbranner i Hordaland
Politiet undersøker om brann i fire fritidsbåter i Fitjar i Hordaland kan være påsatt.
Publisert: 26 August 03:13
Politiet undersøker om brann i fire fritidsbåter i Fitjar i Hordaland kan være påsatt.
Politiet meldte om brannene ved Kobbavik i Fitjar like før klokka 2 natt til mandag. Første melding gikk ut på at det skulle brenne i en fritidsbåt i Kråkevegen i Fitjar. Klokka 2.42 opplyser politiet at det brenner i fire båter og at de er helt overtent.
– Det er per nå uklart hva årsaken til brann(ene) kan være. Det kan ikke utelukkes at brannen kan være påsatt, og derfor er en politihund også kalt ut for å søke etter eventuelle spor, skriver politiet.
Operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt sier det er måten flammene kan ha spredt seg mellom båtene på som har ført til at politiet undersøker brannene nærmere.
– Det blåser også på stedet, så brannen kan ha spredt seg med vinden, men vi undersøker dette, sier han til NTB.
Politiet har ingen opplysninger om at det skal befunnet seg personer i båtene som har tatt fyr.
(©NTB)
Mandag 16. september 2019
• I går gjenga Aftenposten for tredje gang i år resultatene fra en rapport om populisme utarbeidet av den svenske, markedsøkonomiske tenketanken Timbro. Rapporten har samlet data om oppslutningen til «autoritære populistpartier» i Europa, og...
Mandag 16. september 2019
ADVARSEL: Stasjonssjefen på Kongsberg advarte mot konsekvensene av politireformen. – Jeg forstår innbyggernes følelse av at de har tapt noe, sier Håvard Revå.
Mandag 16. september 2019
Forfatter Bjørn Sortland er bekymret for norske barns mentale kondis. – Å lese i et kvarter er blitt «helt Himalaya», sier han.
Mandag 16. september 2019
MOTMAKT: Høstens store stridstema i Frankrike blir president Macrons ­pensjonsreform. Nå mobiliserer fag­foreningene til storstreik.
Lørdag 14. september 2019
• Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet gikk tilbake. Alle andre partier gikk fram. Det er resultatet av årets lokalvalg, som ble gjennomført mandag. Det fins en rekke lokale forklaringer på stemme­givning i hver enkelt kommune, men...
Lørdag 14. september 2019
LØFTEBRUDD: Politireformen ga løfter som ikke ble holdt. I Numedal kryper utryggheten inn i husene til folk. Frykten er at det som er blitt ødelagt, ikke lar seg reparere.
Lørdag 14. september 2019
Petter Stordalens 190.000 Instagram-følgere har flere ganger sett ham posere med bøker fra Straw­berry-forlagene. Dette kan være ulovlig reklame, ifølge Forbruker­tilsynet.
Lørdag 14. september 2019
I FRONT: Den arabiske våren startet i Tunisia i 2011. I høst skal de velge ny president og nytt parlament.
Fredag 13. september 2019
Dagens Næringsliv og Morgenbladet kutter til sammen 38 millioner kroner for å bli mer digitale. – Vil gå utover kvaliteten, sier medieforsker.
Fredag 13. september 2019
LIDER: India annullerte forrige måned selvstyret i indisk-kontrollerte Kashmir. Provinsen er hermetisk lukket. – Mitt folk lider, forfølges og tortureres, sier kasjmirsk aktivist.