Torsdag 22. august 2019
Italiensk mafiatopp pågrepet
Den italienske mafiatoppen Francesco Riitano er pågrepet på Sicilia, der han var på ferie sammen med familien.
Publisert: 22 August 12:37
Den italienske mafiatoppen Francesco Riitano er pågrepet på Sicilia, der han var på ferie sammen med familien.
Italiensk politi omtaler Riitano som et ledende medlem av 'Ndrangheta, Italias mektigste mafia, som står bak mesteparten av kokainsmuglingen til Europa.
49-åringen hadde vært etterlyst i to år og var i besittelse av falskt pass, falske ID-kort og et falskt førerkort da han ble pågrepet mens han spiste middag med familien i Giardini Naxos.
Ifølge politiet forsøkte Riitano å flykte ved å hoppe halvnaken ned fra en balkong, men ble innhentet og overmannet av politifolk.
'Ndrangheta-mafiaen, som har sitt utspring i Calabria-regionen sør i Italia, har også et betydelig nærvær i land som USA, Tyskland og Australia.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.