Torsdag 22. august 2019
Johanne Ihle-Hansen bisettes 4. september
Johanne Ihle-Hansen (17) bisettes fra Haslum krematorium i Bærum 4. september. Stebroren Philip Manshaus er siktet for drapet.
Publisert: 22 August 13:29
Johanne Ihle-Hansen (17) bisettes fra Haslum krematorium i Bærum 4. september. Stebroren Philip Manshaus er siktet for drapet.
Ifølge VG ønsker moren til den drepte det muslimske samfunnet og medlemmer i al-Noor-moskeen velkommen i det som blir en livssynsåpen seremoni.
– Vi vet at Johanne som den kloke, gode og reflekterte jenta hun var ville ha vært enig i våre valg med seremonien, sier morens bistandsadvokat, Elisabeth Hagen, i en pressemelding.
De pårørende offentliggjør også to bilder av 17-åringen. Ett av bildene er tatt på en fjelltur mindre enn ett døgn før hun ble drept. Det andre bildet viser henne pyntet og med oppsatt hår.
– Det var også Johanne, skriver familien i pressemeldingen.
Ihle-Hansens mor forteller at Johanne var et sterkt etterlengtet og høyt elsket barn da hun kom til familien bare ni måneder gammel.
Johanne Ihle-Hansen ble funnet død i en bolig på Eiksmarka i Bærum 10. august. Philip Manshaus (21) som er hennes stebror, er siktet for drap.
Politiet fant Ihle-Hansen død etter å ha pågrepet Manshaus i moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum, der han begynte å skyte. Ingen ble alvorlig skadd i skytingen. Manshaus er siktet for terror.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.