Torsdag 22. august 2019
Mann siktet for drap i Bergen i juni
En mann i slutten av 20-årene er pågrepet og siktet for drap etter at en mann (43) ble funnet død på en parkeringsplass i Åsane i Bergen 1. juni.
Publisert: 22 August 12:26
En mann i slutten av 20-årene er pågrepet og siktet for drap etter at en mann (43) ble funnet død på en parkeringsplass i Åsane i Bergen 1. juni.
Mannen ble pågrepet onsdag.
– Mannen er registrert i politiets registre fra før, men er ikke det vi omtaler som en kjenning av politiet, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge under en pressekonferanse torsdag.
Det er ingenting som tyder på at det er en relasjon mellom den drepte og den siktede.
Den drepte er 43 år gamle Ronny Nygård, opplyser Knutsen-Berge. Politiet går ut med navnet i samråd med familien og ber om tips i saken.

Ble truetPolitiet etterforsker trusler mot Nygård.
– Vi er kjent med at offeret ble utsatt for trusler, og dette er en del av etterforskningen, sier politiadvokaten til Bergensavisen.
Hun vil ikke si noe om hva truslene gikk ut på.
43-åringen ble funnet død ved en parkeringsplass utenfor Rema 1000 i Åsane i Bergen 1. juni.
Politiet gikk først ut 7. juni og ba om tips etter funnet av Nygård. De opplyste da at det ikke var mistanke om at noe straffbart hadde skjedd, men gjennom etterforskning i sommer har saken stilt seg i et annet lys, opplyste Knutsen-Berge på pressekonferansen.

Var vitneDen siktede mannen var først innkalt som vitne i saken, men ble om lag to uker etter hendelsen siktet for uriktig forklaring.
Mannen ble avhørt onsdag, og avhørene fortsetter utover dagen torsdag. Han vil bli vurdert fremstilt for fengsling fredag.
Foreløpig er det ingenting som tyder på at det er flere involverte i saken, ifølge Knutsen-Berge.

Ber passasjerer melde segRonny Nygård tok en nattbuss fra Bergen sentrum til Åsane om natten 1. juni. Han ankom Åsane rundt klokken 3 på natten, og politiet ber passasjerer fra bussen eller personer som var ved bussholdeplassen, om å melde seg.
De ønsker spesielt å komme i kontakt med en ungdomsgjeng som skal ha vært på bussen. Knutsen-Berge understreker at ungdommene ikke er mistenkt for noe i saken, de har kun status som vitner.
Den siktede mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans forsvarer, advokat Einar Råen, til Dagbladet.
Han har avgitt forklaring og ønsker å samarbeide med politiet. Når det gjelder selve hendelsen, har han ikke kjennskap til den, sier Råen.
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.