Onsdag 21. august 2019
Open Arms har lagt til kai på Lampedusa
Redningsskipet Open Arms har lagt til kai på Lampedusa etter ordre fra italiensk påtalemyndighet, melder lokale medier.
Publisert: 21 August 00:23
Redningsskipet Open Arms har lagt til kai på Lampedusa etter ordre fra italiensk påtalemyndighet, melder lokale medier.
Skipet ble ønsket velkommen av aktivister på Lampedusa da det ankom havnen på øya, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA. TV-bilder fra lokale medier viser skipet legge til kai sent tirsdag kveld.
Open Arms, som har drøyt 80 mennesker om bord, i tillegg til mannskapet på 17, har lagt til kai få timer etter ordren fra den italienske påtalemyndighetens kontor i Agrigento på Sicilia etter at kontorets påtaleansvarlig Luigi Patronaggio hadde vært på befaring om bord på skipet.
Tirsdag hoppet 15 av personene om bord på skipet, i sjøen i et forsøk på å svømme til land på Lampedusa. Fartøyet sendte ut en melding om at situasjonen var ute av kontroll og fikk bistand fra kystvakten.
Skipet plukket for 19 dager siden 147 mennesker opp fra havet utenfor kysten av Libya. Lørdag gikk Italia med på å hente 27 enslige mindreårige i land, og flere andre ble evakuert til Italia av helsemessige årsaker.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.