Tirsdag 20. august 2019
Politibygning ødelagt etter detonasjon av mistenkelig gjenstand i Linköping
Detonasjonen av en mistenkelig gjenstand som ble funnet ved politihuset i Linköping i Sverige, var så kraftig at den ødela en av politiets bygninger.
Publisert: 20 August 10:47
Detonasjonen av en mistenkelig gjenstand som ble funnet ved politihuset i Linköping i Sverige, var så kraftig at den ødela en av politiets bygninger.
– Håpet var å dempe detonasjonen mer enn det den ble nå. Samtidig tok vi høyde for at det kunne bli sånn. Det gikk ikke helt som vi hadde tenkt, sier politiets talsperson Erik Terneborn.
Ingen personer ble skadd i forbindelse med detoneringen av gjenstanden, men en mindre bygning tilknyttet politihuset i Linköping er ødelagt, skriver Aftonbladet.
Gjenstand ble funnet i nærheten av politihuset i Garnisonen i Linköping mandag. Nasjonalt bombevern ble kalt til politihuset, området ble sperret av, og over 3.000 personer ble evakuert.
Bombegruppen i politiet undersøkte gjenstanden og konkluderte med at den måtte uskadeliggjøres. Detonasjonen ble utført ved midnatt, og eksplosjonen kunne høres og føles et godt stykke fra området.
Politiet har ikke ønsket å opplyse om hva slags gjenstand det dreier seg om.
Ifølge opplysninger i Aftonbladetble sprengstoffet funnet under setet på en stjålet moped. Før den skulle returneres til eieren, fikk politiet mistanke om at den var manipulert.

(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.