Tirsdag 20. august 2019
Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen
Hongkongs regjeringssjef Carrie Lam sier hun håper søndagens fredelige demonstrasjoner er et tegn på en vei mot en avslutning på uroen.
Publisert: 20 August 05:38
Hongkongs regjeringssjef Carrie Lam sier hun håper søndagens fredelige demonstrasjoner er et tegn på en vei mot en avslutning på uroen.
Demonstrasjonen søndag var den fredeligste siden uroen i Hongkong begynte for elleve uker siden.
Carrie Lam sier på en pressekonferanse tirsdag at hun håper de ikke-voldelige demonstrasjonene er starten på slutten på uroen i byen, skriver Reuters.
Lam sier også at hun skal starte en dialog med ledene figurer i opposisjonen om en løsning.
Politiet har fått kritikk for måten de har håndtert demonstrasjonene på. Klagene som politiet har mottatt, som blant annet dreier seg om voldsbruk, skal undersøkes av politiets tilsynsmyndighet, sier Lam.
Lam, som demonstrantene ønsker skal gå av, sier at den omstridte loven om at Hongkong-innbyggere skal kunne utleveres til straffeforfølgelse i Kina, «er lagt død».
– Det er ingen planer om å blåse liv i lovforslaget, spesielt i lys av de offentlige bekymringene, sier hun.
Siden demonstrasjonene startet har over 700 personer blitt pågrepet.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.