Tirsdag 20. august 2019
Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen
Hongkongs regjeringssjef Carrie Lam sier hun håper søndagens fredelige demonstrasjoner er et tegn på en vei mot en avslutning på uroen.
Publisert: 20 August 05:56
Hongkongs regjeringssjef Carrie Lam sier hun håper søndagens fredelige demonstrasjoner er et tegn på en vei mot en avslutning på uroen.
Demonstrasjonen søndag var den fredeligste siden uroen i Hongkong begynte for elleve uker siden.
Carrie Lam sier på en pressekonferanse tirsdag at hun håper de ikkevoldelige demonstrasjonene er starten på slutten på uroen i byen, skriver Reuters.
Lam sier også at hun umiddelbart skal opprette en plattform for dialog.
– Denne dialogen, håper jeg, vil bli basert på gjensidig forståelse og respekt og finne en vei for dagens Hongkong, sier Lam.
Politiet har fått kritikk for måten de har håndtert demonstrasjonene på. Klagene som politiet har mottatt, som blant annet dreier seg om voldsbruk, skal undersøkes av politiets tilsynsmyndighet, sier Lam.
Lam, som demonstrantene ønsker skal gå av, sier at den omstridte loven om at Hongkong-innbyggere skal kunne utleveres til straffeforfølgelse i Kina, «er lagt død».
– Det er ingen planer om å blåse liv i lovforslaget, spesielt i lys av de offentlige bekymringene, sier hun.
Siden demonstrasjonene startet har over 700 personer blitt pågrepet.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.