Mandag 19. august 2019
Reistad er operert, kan glemme håndball-VM
Håndballprofilen Henny Ella Reistad har gjennomført et inngrep for å fikse en prolaps i ryggen. Det blir ikke noe VM på henne.
Publisert: 19 August 12:26
Håndballprofilen Henny Ella Reistad har gjennomført et inngrep for å fikse en prolaps i ryggen. Det blir ikke noe VM på henne.
Reistad slo gjennom i EM i fjor. Hun tok det internasjonale toppnivået ganske lett. Hun ville vært et åpenbart kort i den norske VM-troppen til mesterskapet i Japan i november og desember.
– Det kommer til å ta noen måneder før hun er tilbake. Hun er langt unna håndballtrening. sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.
Det er bare to og en halv måned til uttaket av VM-troppen. Norges lag reiser til Japan 19. november. Det er halvannen uke før første kamp.
Reistad hadde et knallhardt år med to mesterskap og fullt program med Vipers i Norge og Champions League. På vårparten begynte smertene i ryggen å komme.
Prognosene etter operasjonen skal være gode. For Reistad blir neste mesterskapsmulighet OL 2020. Norge er foreløpig ikke kvalifisert dit, men klarer det høyst trolig gjennom verdensmesterskapet eller OL-kval neste år.

Forsiktig – Vi har mye sikrere svar om seks uker om hvordan det ligger an. Går det bra da, er ingenting utelukket. Men først skal hun få en bra helse og deretter komme i håndballform for å bli tatt ut. Vi vil være nøye med opptreningen, sier landslagslege Anne Froholt til VG.
Hun påpeker at landslaget er forsiktig med unge spillere selv om skader gjerne gror bedre i ung alder.
Håndballjentene har hatt en tøff periode. Katrine Lunde ødela et kne i mai og blir ute til senvinteren neste år.
Nylig pådro Kjerstin Boge Solås seg samme type skade (fremre korsbånd).
Keeper Kari Aalvik Grimsbø er også mest sannsynlig uaktuell for VM. Hun har ikke vært med landslaget på langt over et år. Hun har utfordringer med knærne og prioriterer klubbspill for Györ.
(©NTB)
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.
Lørdag 16. november 2019
2021: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener han ser nye takter fra MDG etter et konstruktivt møte. En sluttdato for olja er ikke regjerings­ultimatum, sier MDG.
Lørdag 16. november 2019
• Det er knapt fire uker igjen til britene går til urnene, og valgkampen er – tradisjonen tro – fylt av brageløfter. I går lovte Labours Jeremy Corbyn gratis breibånd til alle briter. Det skal skje ved en delvis nasjonalisering av British...
Lørdag 16. november 2019
Kongens dag­bøker, som han egenhendig nedtegnet fra 1906 til 1955, er prismet Tor Bomann-Larsen bruker for å skrive historien om Norge i åttebindsverket om kong Haakon og Maud, som nå avsluttes med boka «Kongen». Noen ganger er ikke kongeprismet helt...
Fredag 15. november 2019
STRID: Ansatte ved politihøgskolen mener at styret må trekke seg dersom regjeringen tvinger gjennom studentkuttet ved politiutdanningen i Oslo.