Mandag 19. august 2019
Bergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak
En mann fra Bergen er dømt til 16 års fengsel for seksuelle overgrep mot barn gjennom direkteoverførte overgrep fra flere land.
Publisert: 19 August 11:57
En mann fra Bergen er dømt til 16 års fengsel for seksuelle overgrep mot barn gjennom direkteoverførte overgrep fra flere land.
Saken handler om overgrep på Filippinene, i Romania og i et afrikansk land, skriver Bergens Tidende.
Ifølge dommen har mannen instruert flere voksne til å gjennomføre seksuelle overgrep mot barn. Disse ble filmet og direktesendt via internett.

– Med familien hjemmeBergen tingrett har dømt mannen for medvirkning til misbruk av barn. Han ble imidlertid frifunnet for tiltalepunktet om grov menneskehandel.
– Aktiviteten på internett har foregått på kveldstid, den øvrige familie har vært hjemme. Han har sittet i stuen med sin PC på fanget med ryggen til en vegg, slik at andre ikke har sett hvilke nettsider han var inne på, heter det i dommen.
Ifølge BT logget datteren til mannen seg på PC-en hans og fant en seksualisert chattelogg om barn høsten 2015, noe som førte til at moren til jenta leverte en anmeldelse. Politiet iverksatte etterforskning i desember 2016, og i 2017 ble han pågrepet.

Dark Room-relatertPågripelsen skjedde i forbindelse med politiets store Dark Room-aksjon. Han har vært varetektsfengslet siden da.
Det er ikke klart om dommen ankes.
– Det er for tidlig å kommentere saken, sier forsvarer mannens forsvarer, advokat Torbjørn Kolås Sognefest.
Ifølge Bergensavisen har mannen forklart at han kartla hvor langt fremmede mennesker ville gå når det gjelder overgrep mot barn – en forklaring tingretten ikke fester noen lit til.
Mannen er dømt til å betale 250.00 kroner i erstatning til to jenter i Romania.
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.