Onsdag 14. august 2019
Svenske pågrepet for eksplosjonen ved Skattestyrelsen – én mistenkt på frifot
En svensk statsborger (22) er pågrepet, siktet for å stå bak eksplosjonen ved Skattestyrelsen i København. En annen svenske er etterlyst internasjonalt.
Publisert: 14 August 10:28
En svensk statsborger (22) er pågrepet, siktet for å stå bak eksplosjonen ved Skattestyrelsen i København. En annen svenske er etterlyst internasjonalt.
– Begge er mistenkt for å være gjerningsmennene bak sprengningen ved Skattestyrelsen, sier politisjef Jørgen Bergen Skov i København på en pressekonferanse onsdag morgen om eksplosjonen for en drøy uke siden.
Det er en 23 år gammel svensk mann som er på frifot, ifølge dansk politi.
22-åringen ble pågrepet i Malmö tirsdag kveld og skal nå utleveres til Danmark, hvor han skal fremstilles for varetektsfengsling. Da vil påtalemyndigheten be om lukkede dører.

Beslagla kjøretøyInngangspartiet til Skattestyrelsen ble sprengt i stykker, men ingen personer ble alvorlig skadd i eksplosjonen natt til 6. august.
Politiet vil onsdag ikke uttale seg om et mulig motiv for angrepet.
– Vi har en gjerningsmann på frifot, noe som gjør at vi er meget sparsomme med hva vi kan si av hensyn til etterforskningen, sier politisjefen.
Skov opplyste også at politiet gjennomførte en rekke avhør og ransakinger i Sverige tirsdag, og at de har beslaglagt et kjøretøy som de mener ble brukt i angrepet.

Ingen tilknytning til NørrebroPolitiet har tidligere opplyst at sprengstoffet var plassert 60 cm fra selve inngangspartiet. De to personene som var i bygningen, kom ikke til skade, men en forbipasserende fikk splintskader som følge av eksplosjonen.
– Det dreier seg om en svært alvorlig forbrytelse, uttalte Danmarks statsminister Mette Frederiksen.
– Vi har hatt en intensiv etterforskning, sier Bergen Skov onsdag og legger til at etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke.
Siden februar har Københavnsområdet blitt rammet av totalt ni eksplosjoner. Natt til lørdag var det en eksplosjon ved politistasjonen på Nørrebro i København. Ingen personer ble skadd, men fasaden ble ødelagt.
– Det er ingenting som tyder på at eksplosjonene på Østerbro og Nørrebro har noe med hverandre å gjøre, sier politiets sjefinspektør Jørgen Bergen Skov.

(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.