Onsdag 14. august 2019
Storbeslag av kokain i Ålesund
Fredag 21. juni la et konteinerskip til kai i havnen i Ålesund. Om bord i en av konteinerne fant tollere og narkotikahunder 23,5 kilo kokain fra Sør-Amerika.
Publisert: 14 August 12:37
Fredag 21. juni la et konteinerskip til kai i havnen i Ålesund. Om bord i en av konteinerne fant tollere og narkotikahunder 23,5 kilo kokain fra Sør-Amerika.
Det fremgår av en pressemelding fra Tollvesenet onsdag formiddag.
Narkotikahunden viste interesse for en frysekonteiner, som ifølge fraktpapirene skulle være tom. Da tollerne kikket inn i konteineren, fant de 21 pakker med kokain.
Kokainen skal ha kommet fra Ecuador.
– Ålesund har en stor konteinerhavn. Over tid har vi kontrollert konteinere uten funn, og derfor er det motiverende å gjøre denne typen beslag. Dette er et stort tollbeslag av narkotika i Ålesund-området, sier seksjonssjef Helen Sjåholm hos Tollvesenet i Ålesund.
I første halvår 2019 ble det beslaglagt 81 kilo kokain her til lands. Ålesund-beslaget er alene større enn det totale beslaget fra første halvår i fjor.
– Tolletaten har et høyt fokus på denne transportformen. Trafikken på sjøen øker år for år, og da øker samtidig også risikoen for smugling og andre ulovligheter. Samtidig vet vi at noen av de største narkotikabeslagene er gjort på handelsfartøy, sier seksjonssjefen.
Det største kokainbeslaget i Norge skjedde i november 2005 da tollere i Mosjøen fant 153 kilo kokain om bord i et amerikansk lasteskip. I 2013 ble det beslaglagt 145 kilo kokain, som ble funnet i banankasser på Økern i Oslo.
(©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.