Onsdag 14. august 2019
Elfly nødlandet med Avinor-sjef og statssekretær om bord
Avinors elfly måtte onsdag nødlande ved Arendal. Bak spakene satt Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen og statssekretær Aase Marthe J. Horrigmo var passasjer.
Publisert: 14 August 17:42
Avinors elfly måtte onsdag nødlande ved Arendal. Bak spakene satt Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen og statssekretær Aase Marthe J. Horrigmo var passasjer.
Politiet fikk melding klokka 14.42 om at mikroflyet hadde problemer. Senere ble det bekreftet at flyet hadde gått ned.
Flyet mistet motorkraften, opplyser Falk-Petersen til NTB. Allikevel går det etter sigende bra med dem begge.
– Det gikk eksepsjonelt bra. Vi er verken forslått eller noe annet, sier han.

Nødlandet på vannetI tillegg til Falk-Petersen var Horrigmo (H), som er statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, om bord.
– Det var en dramatisk opplevelse, men det gikk overraskende bra. Det var en fantastisk pilot som beholdt roen hele veien, og det gjorde meg så trygg som man kan bli i en sånn situasjon, sier hun.
Flyet nødlandet på vannet, tippet delvis rundt og passasjerene klatret ut via vingen.
Daglig leder Jan Morten Myklebust ved flyplassen Gullknapp til Agderposten sier de to ble plukket opp av luftambulansen.
– Det er veldig synd at vi måtte være med på dette. Flyet er jo skadd, så det spørs hva som skjer med det, sier Falk-Petersen.

Kjøpt i fjorFlyet er Avinors eget elfly, som ble innkjøpt i fjor. Det har blitt vist fram under Arendalsuka. Tidligere onsdag var klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) med på en flytur, får NTB bekreftet.
Flyet deltok også på Arendalsuka i fjor og er det eneste av sin type i Norge.
– Flyet er registrert som et eksperimentfly. Det betyr at vi gjør dette på egen risiko, for det har ikke vært gjennom en normal utprøvingsprosess, forklarer Falk-Petersen.
Han sier at de foreløpig ikke kjenner årsaken til at motoren sluttet å levere kraft.
– Men det reduserer ikke vår innsats for å lage elektriske fly.
EMBED START Custom Statssekretær Horrigmo og Falk-Petersen fløy over Arendal da motoren i småflyet sluttet å fungere.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix EMBED END Custom (©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.