Onsdag 14. august 2019
Kraftig fall på Oslo Børs
Hovedindeksen på Oslo Børs var i 14.30-tiden ned over 2 prosent etter et bredt fall i aksjeverdiene. Bare en håndfull selskaper har økt i verdi.
Publisert: 14 August 14:27
Hovedindeksen på Oslo Børs var i 14.30-tiden ned over 2 prosent etter et bredt fall i aksjeverdiene. Bare en håndfull selskaper har økt i verdi.
Hovedindeksen hadde falt 2,1 prosent til 825,04 poeng da klokka var 14.25 onsdag. Kursene til alle de største selskapene på indeksen – som Statoil (-2,2 prosent), Telenor (-0,4), DNB (-1,9), Mowi (-1,5) og Aker (-4,7) – svekket seg.
Fallet reverserer tirsdagens oppgang på 0,9 prosent – en utvikling som ble satt i sammenheng med nyheten om at USA utsetter innførsel av økte tollsatser på en rekke kinesiske varer – og vel så det.
Hexagon Composites gjorde det dårligst med et aksjefall på 13,9 prosent, mens gasskipsselskapet BW LPG toppet i andre enden av skalaen med en oppgang på 3,8 prosent.
Ferske tall fra Tyskland onsdag viste at landets økonomi krympet med 0,1 prosent i andre kvartal. Fenomenet tolkes som et resesjonsvarsel. Samtidig kommer det meldinger fra USA og Storbritannia om svake renteutsikter.
Prisen på et fat nordsjøolje hadde falt under 60 dollar og var onsdag ettermiddag ned snaut 3 prosent til rundt 59,6 dollar.
(©NTB)
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.