Torsdag 18. juli 2019
Svensk mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand
Mannen som ble sendt i ambulanse til Sørlandet sykehus etter å ha blitt skadd i en arbeidsulykke i Songdalen kommune torsdag morgen, er bekreftet død.
Publisert: 18 Juli 12:39
Mannen som ble sendt i ambulanse til Sørlandet sykehus etter å ha blitt skadd i en arbeidsulykke i Songdalen kommune torsdag morgen, er bekreftet død.
– Han ble etter hvert fraktet fra stedet med ambulanse til Sørlandet sykehus Kristiansand, men livet hans sto dessverre ikke til å redde, sier Håkon Storesund, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, i en pressemelding.
Politiet mottok meldingen fra AMK klokken 7.54. Da nødetatene ankom Mjåvannsvegen, ble det iverksatt hjerte- og lungeredning.
Mjåvannsvegen er et industriområde i Songdalen kommune, og ulykken skal ha skjedd hos bedriften Norsk biobrensel, ifølge Fædrelandsvennen.
Den forulykkede jobbet for et nederlandsk firma som var hos bedriften for å hente en flishogger på 45 tonn. Under forberedelse til transport av maskinen, kom mannen i klem, får NRK bekreftet av daglig leder i selskapet, Ole Kristian Hodnemyr.
Mannen, som var en svensk statsborger, har jobbet for firmaet i flere år, og hadde god kjennskap til maskinene og rutinene.
Politiet kjenner ikke til årsaken til dødsulykken, men jobber med teknisk og taktisk etterforskning. Arbeidstilsynet er også koblet inn i saken.
– Vi kan ikke si noe om årsaken til dødsulykken nå. Det skal den videre etterforskningen avdekke, sier Storesund.

(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.