Onsdag 17. juli 2019
Pakistan pågriper mistenkt bak Mumbai-angrep
Myndighetene i Pakistan har pågrepet Hafiz Saeed, som er mistenkt for å stå bak angrepet i 2008 i den indiske byen Mumbai.
Publisert: 17 Juli 12:10
Myndighetene i Pakistan har pågrepet Hafiz Saeed, som er mistenkt for å stå bak angrepet i 2008 i den indiske byen Mumbai.
Saeed har vært utpekt som hovedmann bak angrepet i den indiske storbyen Mumbai i 2008 der 166 personer ble drept og over 30 såret.
Han er også mistenkt for å finansiere terror, opplyser pakistanske myndigheter.
Saeed er grunnlegger av den militante pakistanske gruppen Lashkar-e-Taiba, som ifølge indiske myndigheter sto bak angrepet i 2008.
Pågripelsen fant sted nær byen Gujranwala, som ligger i den sentrale delen av Pakistan, i delstaten Punjab. Saeed har gjentatte ganger tidligere sittet i husarrest som følge av angrepet, men blitt løslatt.
Saeed er blant annet siktet for å ha samlet økonomiske midler til bruk i ulovlige handlinger. Pakistan har i lengre tid fått kritikk for ikke å ha gjort nok for å stoppe finansiell støtte til militante grupper.
USA, som har stemplet Saeed som terrorist, har lovet en dusør på 10 millioner dollar.
Selv nekter Saeed at gruppen Lashkar-e-Taiba har noe å gjøre med militante grupper.
(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.