Onsdag 17. juli 2019
Pakistan pågriper mistenkt bak Mumbai-angrep
Myndighetene i Pakistan har pågrepet Hafiz Saeed, som er mistenkt for å stå bak angrepet i 2008 i den indiske byen Mumbai.
Publisert: 17 Juli 12:10
Myndighetene i Pakistan har pågrepet Hafiz Saeed, som er mistenkt for å stå bak angrepet i 2008 i den indiske byen Mumbai.
Saeed har vært utpekt som hovedmann bak angrepet i den indiske storbyen Mumbai i 2008 der 166 personer ble drept og over 30 såret.
Han er også mistenkt for å finansiere terror, opplyser pakistanske myndigheter.
Saeed er grunnlegger av den militante pakistanske gruppen Lashkar-e-Taiba, som ifølge indiske myndigheter sto bak angrepet i 2008.
Pågripelsen fant sted nær byen Gujranwala, som ligger i den sentrale delen av Pakistan, i delstaten Punjab. Saeed har gjentatte ganger tidligere sittet i husarrest som følge av angrepet, men blitt løslatt.
Saeed er blant annet siktet for å ha samlet økonomiske midler til bruk i ulovlige handlinger. Pakistan har i lengre tid fått kritikk for ikke å ha gjort nok for å stoppe finansiell støtte til militante grupper.
USA, som har stemplet Saeed som terrorist, har lovet en dusør på 10 millioner dollar.
Selv nekter Saeed at gruppen Lashkar-e-Taiba har noe å gjøre med militante grupper.
(©NTB)
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.