Fredag 12. juli 2019
Storbritannia sender nok et krigsskip til Gulf-regionen
Storbritannia gjennomfører en planlagt rotasjon av krigsskip i Gulf-regionen, og ender i en periode opp med to skip i området.
Publisert: 12 Juli 14:45
Storbritannia gjennomfører en planlagt rotasjon av krigsskip i Gulf-regionen, og ender i en periode opp med to skip i området.
De to skipene skal midlertidig plasseres nær iransk farvann, opplyser myndighetskilder i Storbritannia.
– HMS Duncan sendes til regionen for å sikre at vi opprettholder en vedvarende maritim sikkerhetstilstedeværelse, mens HMS Montrose sendes av tjeneste for planlagt vedlikehold og mannskapsbytte, opplyser en talsperson.
En kilde opplyser til AFP at rotasjonen har blitt framskutt med flere dager som følge av spenningene i regionen.
Onsdag skal den iranske Revolusjonsgarden skal ha forsøkt å ta en britisk oljetanker i arrest i Persiabukta. De iranske skipene ble til slutt jaget bort av den britiske fregatten HMS Montrose, som eskorterte oljetankeren på ferden gjennom Persiabukta.
Irans president Hassan Rouhani varslet i forkant at den britiske arrestasjonen av et iransk oljeskip ville få konsekvenser for britene. Det iranske skipet ble stanset i Gibraltar grunnet mistanke om at det skulle frakte olje til Syria. Dette ville vært i strid med EU-sanksjonene mot Syria.
Storbritannias utenriksminister ba fredag om at spenningsnivået må dempes. Han mener det gjelder å holde hodet kaldt, og sørge for at det ikke skjer noen «utilsiktet eskalering».
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.