Fredag 12. juli 2019
Ekstremværet Barry er på vei mot New Orleans
Den tropiske stormen Barry er ventet å treffe det sørøstlige USA fredag. Ifølge prognosene kan ekstremværet bli like kraftig som orkanen Katrina i 2005.
Publisert: 12 Juli 08:17
Den tropiske stormen Barry er ventet å treffe det sørøstlige USA fredag. Ifølge prognosene kan ekstremværet bli like kraftig som orkanen Katrina i 2005.
I New Orleans og andre kystbyer i delstaten Louisiana forbereder innbyggerne seg på uværet, som fører med seg kraftig vind, ekstreme nedbørsmengder og mulig flom.
Regn og vind har allerede begynt å merkes langs kysten. Stormen, som har fått navnet Barry, er ventet å nå orkanstyrke fredag ettermiddag eller tidlig lørdag når den nærmer seg den sentralene eller sørøstlige kysten av Louisiana, ifølge USAs nasjonale orkansenter (NHC).
Senteret har bemerket at vedvarende vinder har økt i styrke til nærmere 22,5 meter per sekund. Ifølge NHC vil Barry kunne bringe med seg livstruende flommer til kyst- og elveområder. Det er ventet regnmengder opp mot en halv meter i deler av delstaten.
Stormen befinner seg omtrent 145 kilometer fra utløpet til Mississippi-elven. Louisianas guvernør John Bel Edwards har erklært unntakstilstand.
Orkanen Katrina fra 2005 er den mest ødeleggende orkanen i amerikansk historie. Store områder ble oversvømt. Minst 1.200 mennesker omkom, hovedsakelig i New Orleans, der 75 prosent av byen sto under vann, etter at byens forsvarssystem mot flom brøt sammen.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.